Zonnepanelen Berkelland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Berkelland? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en leveren ook nog eens euro’s op. Door gebruik te maken van zonnepanelen op jouw woning wek je zelf schone energie op. Als gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Aan de hand van onze vergelijker tref jij actuele aanbevelingen over zonnepanelen kopen in Berkelland!

zonnepanelen installateur 7161
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Ook te integreren in het dak.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7161
Netnummer0545 (+31545)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Berkelland juli 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. In diverse gemeentes vind je duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via hun online portaal www.gemeenteberkelland.nl tref jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Berkelland. Geen resultaten? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €800,00. Daarbij noemen we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Berkelland is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Met behulp van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Berkelland
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Berkelland kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Als dat het geval is mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5700), dan pak je al €1197. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In die situatie zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde stroom. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en schommelt tussen de €0,04 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Zo’n 700.000 huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Berkelland variëren tussen de €4500 en €6300 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in om en nabij 2730 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Delta of Nuon betaal je al snel €614,25 (onkosten juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Berkelland kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf vind jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117308€3550 – €4200€390
2289011€5250 – €5900€575
3327014€6075 – €6125€775
4412016€6375 – €6650€940
5469019€6925 – €7125€990
6507023€7425 – €8200€1050

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck Berkelland check je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Berkelland is 3030 kWh. Dit kan je zelf opwekken met omstreeks 11 pv-panelen van 290 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 2000 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2800 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3875 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is nagenoeg gelijk. Veel klanten verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed zijn er dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Berkelland?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Doorgaans is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-berkelland

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Berkelland vergelijken? Met het advies hieronder vergelijk je in enkele stappen een deskundige vakspecialist in de regio. Verscheidene specialisten beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de tarieven. Houd ook rekening met relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets het soort huis. Het type dak (schuin en/of plat) en de ligging van de woning zijn relevant. Selecteer daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman geeft dan professioneel zonnepanelen advies in Berkelland.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Dan komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Daarna ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn RoHS certificaat, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn verschillende aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name ondernemingen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf plusminus €15,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Berkelland.
 • Je participeert in een zonnedeel bij bedrijven als ZonnepanelenDelen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Wanneer het contract eindigd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Berkelland op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Gelderland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het om stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Borculo, Eibergen, Beltrum, Neede, Ruurlo)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Randvoorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 7160, 7161).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente