Zonnepanelen Wichmond kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Wichmond? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en je kunt er geld mee verdienen. Aan de hand van een zonnepanelen-installatie wek je zelf schone energie op. Vanwege de dalende inkoopprijs, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de terugleververgoeding (saldering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met zonnepanelenrevolutie.nl vind je veelzijdige aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Wichmond!

zonnepanelen installateur 7234
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7234
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wichmond mei 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. In verschillende gemeentes zien we speciale regelingen en/of leningen. Door te surfen naar www.bronckhorst.nl ontdek je welke regelingen er zijn in de gemeente Bronckhorst. Kom je er niet uit? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ten derde noemen we de bruikbare salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Bronckhorst kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Met behulp van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Wichmond
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Wichmond kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten extra goedkoop een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4675), dan profiteer je al van een korting van €981,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit noemen we salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit “extra” deel. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en varieert tussen de €0,06 en €0,10

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Meer dan 750.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Wichmond variëren tussen de €4500 en €6800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in zo’n 2910 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Eneco en Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €654,75 (onkosten mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Wichmond kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna vind jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120907€3575 – €4425€440
2290013€5300 – €5625€575
3322014€6100 – €6100€750
4417017€6325 – €6625€950
5463019€7100 – €7150€1030
6481023€7525 – €8175€1080

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Omwille van de zonnepanelencheck Wichmond check je of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wichmond is 3290 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 10 panelen van 325 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 panelen toereikend, voor 1875 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3875 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. De meeste bewoners geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Wichmond?

Puur voor zonnepanelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wichmond

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Wichmond vergelijken? Via het advies hieronder kies je in enkele stappen een erkende expert in je woonplaats. Sommige monteurs bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de installatiekosten. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een huurwoning of koophuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer de karakteristieken van het huis. Het genre dak (plat of schuin) en de ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk interessant zonnepanelen advies in Wichmond.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Aansluitend ontvang je de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  In 3-4 dagen volgen er offertes van vakmannen uit de buurt. Pas op voor alleen het interessantste kostenplaatje, maar houd ook rekening met eventuele keurmerken (bijvoorbeeld VDE keurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden verscheidene bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld clubhuizen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €25,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Bronckhorst.
 • Je neemt een “zonnedeel” via bijvoorbeeld Zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Wichmond op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het om stroom van panelen in de buurt (Hengelo, Zelhem, Vorden, Steenderen, Hummelo en Keppel)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie verrekenen met de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De conditie is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 7234).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!