Zonnepanelen Aalten kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Aalten? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en financieel interessant. Via zonnepanelen op je woning wek je in eigen beheer groene stroom op. Ten gevolg van de dalende inkoopprijs, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker doorzoek je toepasbare gegevens over zonnepanelen kopen in Aalten!

zonnepanelen installateur 7120
 • Een kleiner energiecontract.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Combineren met goede omvormer.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieGelderland
GemeenteAalten
Postcode7120
Netnummer0543 (+31543)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Aalten april 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet meer van kracht. Verscheidene gemeentes werken met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Middels de energie info op www.aalten.nl ontdek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Aalten. Kan je het niet vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Tevens is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Aalten zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Via de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Aalten
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Aalten kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Deze groene leningen waardoor huishoudens extra voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie kan men de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5575), dan is het belastingvoordeel al €1170,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Heb je hier geen tijd voor? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor krijg jede stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit basisprincipe heet salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dat het geval is ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. In de volksmond: terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en komt vaak uit tussen de €0,045 en €0,11

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. De win is er niet alleen voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Plusminus 750.000 woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger de investering. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Aalten fluctueren tussen de €4400 en €5500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op ongeveer 3090 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Delta en Pure Energie betaal je al snel €695,25 (prijs april 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Aalten is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder check je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117006€3425 – €4250€390
2286011€5225 – €5700€675
3358016€6000 – €6200€825
4393017€6425 – €6650€920
5441020€7075 – €7175€960
6480021€7575 – €8200€1110

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Evengoed is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Wegens de zonnepanelencheck Aalten check je de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Aalten is 2950 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig zo’n 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 zonnepanelen toereikend, voor 2000 kWh gaat het om 7, voor 2850 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3950 kWh gaat het om 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de bewoners verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Verder zijn er dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Aalten?

Voor het laten leggen van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In algemene zin is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-aalten

Installateur zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Aalten vergelijken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs zoek je binnen enkele minuten een professionele expert in de regio. De meeste installateurs hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de installatiekosten. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk duidelijk de woning. Het genre dak (plat en/of schuin) en de ligging van het huis zijn essentieel. Selecteer vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf levert jou dan ook uitstekend zonnepanelen advies in Aalten.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Daarna ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs uit de buurt. Let niet alleen op de laagste offerte, maar vraag ook om relevante keurmerken (voorbeelden zijn IEC keurmerk, Recyclage, ISO certificaat, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan verschillende interessante collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn scholen die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf +/- €20,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Aalten.
 • Je participeert in een zonnedeel via concepten als Zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de overeengekomen periode (meestal 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Aalten op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Zo’n zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Concreet: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is dit een regionaal project (Buitengebied Aalten, Bredevoort, Aalten Kern, Dinxperlo)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van je energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 7091, 7120, 7121, 7122, 7123).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente