Zonnepanelen Halle kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Halle? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en hebben een prima rendement. Door middel van zonnepanelen bij je huis wek je zelfstandig duurzame stroom op. Wegens het financieel interessante plaatje, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Heeft ons huis een geschikt dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door gebruik te maken van onze tool check je praktische aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Halle!

zonnepanelen installateur 7025
 • Snelle terugverdientijd.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Lange levensduur.

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7025
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Halle mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2013. Verscheidene gemeentes werken met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via hun online portaal www.bronckhorst.nl check jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Bronckhorst. Kan je hier niets over vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Voorts is er nog een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Bronckhorst kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Halle
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Halle bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een groene lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In dat geval mag men de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5750), dan is jouw winst al €1207,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit noemen we salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Dan ontvang je een lagere vergoedingvoor de overproductie. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en zit vaak tussen de €0,055 en €0,085

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Circa 700.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Halle liggen tussen de €4700 en €5800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in zo’n 3100 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €697,5 (vergoeding mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Halle kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna vind je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119806€3425 – €4450€410
2294013€5225 – €5800€600
3342014€5975 – €6225€800
4407016€6425 – €6650€900
5453020€7050 – €7200€1010
6497021€7650 – €8025€1040

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Verder is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Dankzij de zonnepanelencheck Halle achterhaal jij of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Halle bedraagt 3290 kWh. Je hebt dus nodig rond de 11 pv-panelen van 290 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen gewenst, voor 1875 kWh zijn dat er circa 8, voor 2900 kWh gaat het om 11, en voor 3800 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De doorsnee woningbezitters kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Tevens kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Halle?

Voor de installatie van panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-halle

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Halle vergelijken? Met onderstaande tips zoek jij in enkele stappen een goede leverancier in de regio. De meeste specialisten beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de prijzen. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een woning in privé-bezit? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf de karakteristieken van het huis. Het genre huis (plat en/of schuin) en de ligging van het huis zijn cruciaal. Maak tevens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert geeft jou dan erkend zonnepanelen advies in Halle.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om voorletter + achternaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Daaropvolgend zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen uit de regio. Pas op voor alleen de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op eventuele keurmerken (voorbeelden zijn CE-keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen diverse prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor stadions die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €20,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Bronckhorst.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via concepten als www.duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Halle op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar ook financieel is het interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Concreet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit stroom van panelen in de buurt (Hengelo, Zelhem, Vorden, Steenderen, Hummelo en Keppel)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De richtlijn is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 7025).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!