Zonnepanelen Hengelo kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Hengelo? Zonnepanelen zijn duurzaam en fiscaal aantrekkelijk. Gebruikmakend van de investering in zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Dankzij de dalende inkoopprijs, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de terugleververgoeding (saldering) zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Middels deze pagina vind je toepasbare raadgeving die helpen bij zonnepanelen kopen in Hengelo!

zonnepanelen installateur 7255
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Zet het milieu op 1.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7255
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hengelo mei 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Verscheidene gemeentes werken met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Middels de energie info op www.bronckhorst.nl vind jij de spelregels in de gemeente Bronckhorst. Kan je hier niets over vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Tevens kan men kiezen voor de royale salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Bronckhorst zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Dankzij de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Hengelo
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Hengelo kan je een beroep doen op o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens heel voordelig een lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt kan men de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4775), dan is het voordeel al €1002,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Vind je dit ingewikkeld? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie ontvang je de gehanteerde stroomprijs. In de volksmond: salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie biedt de energieleverancier een lager tarief voor deze extra zonnestroom. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en fluctueert tussen de €0,03 en €0,105

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Plusminus 550.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Hengelo komen doorgaans uit tussen de €4200 en €5900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op circa 2950 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Essent of Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €663,75 (tarieven mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Hengelo bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna bekijk je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120108€3500 – €4450€410
2291011€5150 – €5700€600
3359016€5900 – €6225€850
4380018€6375 – €6650€930
5440020€6950 – €7250€970
6509023€7700 – €8200€1090

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Hengelo check je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hengelo bedraagt 3290 kWh. Dit staat voor plusminus 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 1950 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3875 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Bijna alle huizenbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens zijn er dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Hengelo?

Voor de installatie van zonnepanelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hengelo

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Hengelo vergelijken? Middels onderstaande tips zoek je snel en eenvoudig een uitstekende vakspecialist in je postcodegebied. Een aantal specialisten bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijs. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Schets de karakteristieken van het huis. De dak-categorie (schuin en/of plat) en de geografische ligging van de woning zijn daarin van belang. Selecteer ook een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige biedt zo goedzonnepanelen advies in Hengelo.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn naam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Nadien zenden zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  In een week volgen er offertes van installateurs uit de regio. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (bijv. RoHS certificaat, IEC keurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of is het gewoon te duur? Maar let op: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere bedrijven die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf ongeveer €22,50 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Bronckhorst.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via platforms als Greencrowd. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Hengelo op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Concreet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft dit stroom van panelen in de buurt (Hengelo, Zelhem, Vorden, Steenderen, Hummelo en Keppel)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie vormt (postcodes 7255).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!