Zonnepanelen Bronkhorst kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Bronkhorst? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en goed voor de portemonnee. Via het zonnepanelen-systeem wek je zelf energie op uit de zon. Door o.a. dalende kosten, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de terugleververgoeding (saldering) besluiten meer en meer mensen te investeren. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Dankzij zonnepanelenrevolutie.nl ontdek jij praktische details die helpen bij zonnepanelen kopen in Bronkhorst!

zonnepanelen installateur 7226
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7226
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bronkhorst mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer sinds 2013. In verschillende gemeentes zien we aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via hun online portaal www.bronckhorst.nl ontdek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Bronckhorst. Kan je het niet vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €800,00. Tevens onderscheiden we de prima salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Bronckhorst zijn er verschillende mogelijkheden.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Bronkhorst
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Bronkhorst bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Deze groene leningen waardoor huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een afbetalingsregeling kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Op dat moment kan iedereen de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5900), dan is het belastingvoordeel al €1239. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit staat bekend als salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dit aan de orde is betaald de leverancier minder voor dit “extra” deel. In de volksmond: terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en schommelt tussen de €0,045 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Grofweg 600.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Bronkhorst schommelen tussen de €5000 en €6700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert plusminus 2870 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Engie en/of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €645,75 (vergoeding mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Bronkhorst kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna doorzoek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118907€3650 – €4200€410
2281011€5000 – €5725€625
3341015€6000 – €6100€725
4391018€6475 – €6775€910
5459019€7075 – €7200€1030
6516022€7625 – €8125€1070

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Bronkhorst check je de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bronkhorst is 3290 kWh. Je hebt dus nodig om en nabij 10 panelen van 315 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 4 – 5 panelen toereikend, voor 1900 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2800 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3850 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De gemiddelde woningbezitters prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed vind je dunne-film zonnepanelen. Deze panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Bronkhorst?

Voor de installatie van PV-panelen op het huis is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In de regel is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bronkhorst

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Bronkhorst vergelijken? Geholpen door onderstaande tips vind je in korte tijd een uitstekende vakspecialist in de regio. Verschillende adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van het tarief. Check ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf zo concreet mogelijk de woning. De dak-categorie (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn van groot belang. Kies daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Bronkhorst.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, tel. nr. en het emailadres. Op basis daarvan weten wij ook hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na uiterlijk een week ontvang je (een aantal) offertes van installateurs uit de regio. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar check ook op relevante keurmerken (voorbeelden zijn CE-keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Woon je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen meerdere mooie collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan ondernemingen die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, beginnend bij €20,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Bronckhorst.
 • Je neemt een “zonnedeel” via onder andere www.zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bronkhorst op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Gelderland
Het zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over zonnestroom uit de buurt (Hengelo, Zelhem, Vorden, Steenderen, Hummelo en Keppel)? In dat geval mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 7226).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!