Zonnepanelen Zelhem kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Zelhem? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en leveren ook nog eens euro’s op. Dankzij de nieuwste zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Gezien de dalende inkoopprijs, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toe te passen salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met behulp van onze website doorzoek je praktische details met betrekking tot zonnepanelen kopen in Zelhem!

zonnepanelen installateur 7021
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7021
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zelhem mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Middels de energie info op www.bronckhorst.nl vind je wat de regels zijn in de gemeente Bronckhorst. Is er niets over te lezen? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Tevens is er nog een handige salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Bronckhorst kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Via de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Zelhem
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Zelhem zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren met een lage rente een speciale lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In die situatie kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5725), dan pak je al €1202,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Op dat moment zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit “extra” deel. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en ligt tussen de €0,06 en €0,11

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Grofweg 500.000 woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (mei 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Zelhem zitten vaak tussen de €4500 en €6700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in pakweg 3090 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Essent en NLE betaal je daarvoor zo’n €695,25 (tarieven mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Zelhem kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna bekijk jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118806€3500 – €4350€430
2283012€5000 – €5825€525
3338015€5925 – €6250€875
4404017€6350 – €6750€910
5465020€7025 – €7200€1020
6502023€7550 – €8000€1110

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Zelhem check je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zelhem is 3290 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig rond de 12 panelen van 290 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1900 kWh moet je rekenen op 7, voor 2950 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3875 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Bijna alle investeerders maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Zelhem?

Voor panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In de regel moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zelhem

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Zelhem vergelijken? Middels het onderstaande stappenplan vind je in korte tijd een uitstekende specialist in je postcodegebied. Verscheidene monteurs bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot het tarief. Houd ook rekening met certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer zo specifiek mogelijk het huis. Het soort dak (schuin en/of plat) en de focus-richting van de woning zijn essentieel. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in Zelhem.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: je voor- en achternaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Zo weten wij hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Daarna zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (zoals Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dak te klein voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €30,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Bronckhorst.
 • Je participeert in een zonnedeel via initiatieven zoals Zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen periode (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Zelhem op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Gelderland
Zo’n zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het om zonnestroom uit de buurt (Hengelo, Zelhem, Vorden, Steenderen, Hummelo en Keppel)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen aftrekken van je energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De regel is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 7020, 7021).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!