Zonnepanelen Vorden kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Vorden? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en een goede investering. Aan de hand van de investering in zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Omwille van de dalende inkoopprijs, de opties voor BTW teruggave, en de terugleververgoeding (saldering) besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met behulp van deze pagina check jij handige aanbevelingen aangaande zonnepanelen kopen in Vorden!

zonnepanelen installateur 7251
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7251
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Vorden mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Op de energie pagina’s van www.bronckhorst.nl bekijk je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Bronckhorst. Kan je het niet vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Ten derde mag je ook gebruik maken van de interessante salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Bronckhorst zijn er een aantal opties.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Middels de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Vorden
Direct zonnepanelen bestellen? In Vorden bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens zonder hoge lasten een speciale lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Op dat moment mag men de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4750), dan pak je al €997,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt lever je terug aan het energienet. In ruil krijg je de reguliere stroomprijs. Het gaat dan om salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dat het geval is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde stroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en komt vaak uit tussen de €0,05 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Zo’n 650.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Vorden fluctueren tussen de €4300 en €5900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen genereert pakweg 2940 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Greenchoice of Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €661,5 (prijs mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Vorden bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht ontdek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117608€3600 – €4375€430
2293013€5200 – €5675€550
3356016€5900 – €6025€725
4393016€6375 – €6775€920
5469020€7000 – €7125€960
6514022€7650 – €7950€1050

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Vorden vind jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vorden is 3290 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig plusminus 11 pv-panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1975 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2950 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3975 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de woningbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Ook onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Vorden?

Voor zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-vorden

Installateur zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Vorden vergelijken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt vergelijk jij in korte tijd een betrouwbare expert in jouw streek. Een aantal bedrijven beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Detailleer expliciet jouw woning. Het type dak (schuin + plat) en de oriëntatie van het huis zijn relevant. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert geeft op die manier relevant zonnepanelen advies in Vorden.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Hierdoor komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Vervolgens ontvang je de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar wees scherp op eventuele keurmerken (voorbeelden zijn VDE keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen diverse rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf +/- €25,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Bronckhorst.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld Zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Vorden op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het over een regionaal project (Hengelo, Zelhem, Vorden, Steenderen, Hummelo en Keppel)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 7250, 7251).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!