Zonnepanelen Baak kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Baak? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en leveren ook nog eens euro’s op. Door gebruik te maken van het zonnepanelen-systeem is het mogelijk eigen energie te genereren. Dankzij gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en salderingsregeling (teruglevering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn dak geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Aan de hand van onze vergelijker lees jij accurate raadgeving die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Baak!

zonnepanelen installateur 7223
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7223
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Baak mei 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Middels de energie info op www.bronckhorst.nl bekijk je wat de regels zijn in de gemeente Bronckhorst. Kom je er niet uit? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €900,00. Ook is er nog een prima salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Bronckhorst is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Op basis van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Baak
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Baak zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een krediet kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Dan mag je de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5825), dan profiteer je al van een korting van €1223,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt lever je terug aan het energienet. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De term hiervoor is salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. We spreken dan over een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,055 en €0,095

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. Niet alleen goed voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Grofweg 500.000 huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Baak variëren tussen de €4500 en €6200 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in genereert om en nabij 2840 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Engie en/of Oxxio betaal je hiervoor wel €639 (prijspeil mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Baak bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder vind jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117808€3550 – €4225€410
2304011€5250 – €5775€550
3324016€6100 – €6200€825
4387016€6425 – €6625€940
5439020€6900 – €7125€1000
6519023€7500 – €8000€1060

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Baak achterhaal jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Baak is 3290 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 10 panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1850 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3825 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. De doorsnee mensen verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen vallen veel minder op. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Baak?

Voor panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-baak

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Baak vergelijken? Door middel van onderstaande tips heb jij in enkele stappen een deskundige installateur in de buurt. Verscheidene leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de prijzen. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk de karakteristieken van het huis. Het genre huis (plat of schuin) en de focus-richting van de woning zijn van groot belang. Selecteer vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert verschaft dan namelijk interessant zonnepanelen advies in Baak.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn je voor- en achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Daaropvolgend zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar wees scherp op eventuele keurmerken (je kunt denken aan TÜV keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden verscheidene rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan bedrijven die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf ongeveer €17,50 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Bronckhorst.
 • Je participeert in een zonnedeel via bijvoorbeeld Greencrowd. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de overeengekomen periode (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Baak op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit een regionaal project (Hengelo, Zelhem, Vorden, Steenderen, Hummelo en Keppel)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je samen met anderen een coöperatie vormt (postcodes 7223).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!