Zonnepanelen Hummelo kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Hummelo? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Middels zonnepanelen gericht op het zuiden wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door o.a. de dalende verkoopprijzen, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Dankzij deze website bekijk je uitgebreide info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Hummelo!

zonnepanelen installateur 6999
 • Een kleiner energiecontract.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode6999
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hummelo mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Wel bestaan er gemeentes met speciale regelingen en/of leningen. Bij het energieloket op www.bronckhorst.nl ontdek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Bronckhorst. Onduidelijke informatie? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ten derde kan men kiezen voor de royale salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Bronckhorst zijn er verschillende mogelijkheden.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Dankzij de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Hummelo
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Hummelo zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren tegen een gunstige rente een speciale lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Dan kan je de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5675), dan is jouw winst al €1191,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit staat bekend als salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Wat dat betreft zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de overproductie. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,035 en €0,105

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 5 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim 500.000 woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger de investering. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Hummelo schommelen tussen de €5400 en €6600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen mondt uit in plusminus 3070 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Greenchoice of Qurrent betaal je hiervoor wel €690,75 (tarieven mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Hummelo bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf lees je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120506€3400 – €4375€390
2270012€5050 – €5675€600
3322014€6050 – €6275€775
4420017€6300 – €6725€930
5458019€7000 – €7275€980
6494022€7450 – €8150€1040

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Hummelo zie je of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hummelo is 3290 kWh. Dat staat gelijk aan ongeveer 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1925 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2925 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3875 kWh zijn dat 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Bijna alle mensen prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook zijn er dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Hummelo?

Voor de installatie van panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hummelo

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Hummelo vergelijken? Aan de hand van onderstaande tips kies je in een zeer korte periode een uitstekende specialist in de buurt. Verscheidene adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Bekijk ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf expliciet het huis. Het soort dak (schuin en/of plat) en de focus-richting van het huis zijn belangrijke onderdelen. Kies vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur biedt zo goedzonnepanelen advies in Hummelo.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Zo weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Vervolgens versturen ze de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  In 3-4 dagen volgen er offertes van deskundigen uit de omgeving. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (denk aan CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur je een woning en zijn panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen meerdere bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gymzalen die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €25,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Bronckhorst.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via bijvoorbeeld www.zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Hummelo op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Gelderland
Zo’n zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Disclaimer: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft het een project in je eigen buurt (Hengelo, Zelhem, Vorden, Steenderen, Hummelo en Keppel)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De regel is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 6999).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!