Zonnepanelen Winterswijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Winterswijk? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en financieel interessant. Met behulp van innovatieve zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Vanwege de dalende verkoopprijzen, de opties voor BTW teruggave, en de toe te passen salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan het ook op mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door onze tool lees jij veelzijdige adviezen aangaande zonnepanelen kopen in Winterswijk!

zonnepanelen installateur 7101
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Zet het milieu op 1.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7101
Netnummer0543 (+31543)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Winterswijk juli 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de website www.winterswijk.nl tref je welke regelingen er zijn in de gemeente Winterswijk. Is dit voor jou onduidelijk? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €800,00. Ook is er nog een handige salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Winterswijk is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Via de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Winterswijk
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Winterswijk zijn er leningen beschikbaar zoals de Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens extra voordelig een speciaal type lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Als dat het geval is mag je de BTW van de aankoop terugvorderen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5475), dan pak je al €1149,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Voor deze elektriciteit ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. De term hiervoor is salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit “extra” deel. In de volksmond: terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,105

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een 6 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Om en nabij een half miljoen investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Winterswijk variëren tussen de €5200 en €5700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen resulteert in pak ‘m beet 2760 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Eneco of NLE staat dit al gauw gelijk aan €621 (tarieven juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Winterswijk kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht check jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117007€3700 – €4475€440
2271012€5250 – €5825€500
3344016€6025 – €6200€850
4387016€6375 – €6700€880
5451020€6900 – €7275€970
6483021€7625 – €8075€1110

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Winterswijk tref je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Winterswijk bedraagt 2970 kWh. Dit staat voor grofweg 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 2000 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2875 kWh gaan we uit van 12, en voor 3925 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Meer dan 50% van de bewoners geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens zijn er dunne-film panelen. Dit type panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Winterswijk?

Voor het leggen van PV-panelen op een woning is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-winterswijk

Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Winterswijk vergelijken? Door gebruik te maken van onderstaande tips heb jij snel en eenvoudig een deskundige specialist in jouw streek. Diverse installateurs bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot het tarief. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk de aard van de woning. Het genre huis (plat & schuin) en de ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige geeft jou dan geschikt zonnepanelen advies in Winterswijk.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Daardoor weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap versturen ze de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit de regio. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar vraag ook om relevante keurmerken (bijv. ISO certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur jij een huis en is het dak te klein voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen verschillende aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gymzalen die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, gemiddeld zo’n €25,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Winterswijk.
 • Je participeert in een zonnedeel via concepten als ZonnepanelenDelen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (10 tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Winterswijk op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is absoluut een “groene” investering. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Concreet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit een regionaal project (Stad, Land)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De eis is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een energiecoöperatie opricht (postcodes 7100, 7101, 7102, 7103).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente