Zonnepanelen Olburgen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Olburgen? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en besparen je geld. Door de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelfstandig duurzame stroom op. Vanwege dalende prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de interessante salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? D.m.v. zonnepanelenrevolutie.nl tref je omvangrijke adviezen over zonnepanelen kopen in Olburgen!

zonnepanelen installateur 7225
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Verantwoorde investering.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7225
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Olburgen mei 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. In verschillende gemeentes zien we duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de website www.bronckhorst.nl ontdek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Bronckhorst. Kan je het niet vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Tevens is er nog een prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Bronckhorst kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Olburgen
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Olburgen kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor gezinnen erg goedkoop een krediet kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Als dat het geval is kan iedereen de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5875), dan bedraagt dit al €1233,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. Daarvoor krijg jedezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dit aan de orde is ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde stroom. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en fluctueert tussen de €0,03 en €0,09

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Al ruim 700.000 woningen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (mei 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Olburgen fluctueren tussen de €4500 en €6700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in pak ‘m beet 2860 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Energiedirect en Nuon betaal je daarvoor zo’n €643,5 (tarief mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Olburgen bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder tref jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117607€3400 – €4425€420
2270012€5075 – €5700€600
3333016€5975 – €6025€825
4409017€6450 – €6675€940
5466019€6925 – €7300€1020
6480023€7450 – €8150€1080

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Vanwege de zonnepanelencheck Olburgen check jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Olburgen bedraagt 3290 kWh. Dit staat voor ongeveer 10 panelen van 320 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen geschikt, voor 1850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2975 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3925 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De doorsnee huizenbezitters kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer vind je dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen zijn zeer flexibel. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Olburgen?

Voor het leggen van zonnepanelen op een woning is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-olburgen

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Olburgen vergelijken? Met de adviezen van onze specialisten heb je in korte tijd een betrouwbare installateur in je postcodegebied. Veel specialisten hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de prijs. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Detailleer het soort huis. Het soort woning (schuin + plat) en de ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Selecteer ook een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur biedt zo relevant zonnepanelen advies in Olburgen.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: achternaam, voornaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor weten we hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Nadien zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten uit de buurt. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar let ook op certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn verscheidene bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor scholen die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf ongeveer €17,50 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Bronckhorst.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via onder andere ZonnepanelenDelen. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen looptijd (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Olburgen op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Disclaimer: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is het een lokaal zonne-energie project (Hengelo, Zelhem, Vorden, Steenderen, Hummelo en Keppel)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 7225).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!