Zonnepanelen Drempt kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Drempt? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en financieel interessant. Door gebruik te maken van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je in eigen beheer groene stroom op. Gezien de lagere prijs van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en de toepasbare salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Dankzij de zonnepanelen-vergelijker vind jij actuele tips m.b.t. zonnepanelen kopen in Drempt!

zonnepanelen installateur 6996
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode6996
Netnummer0313 (+31313)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Drempt mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is al enige jaren uitgefaseerd. In verschillende gemeentes zien we interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door te surfen naar www.bronckhorst.nl vind je hoe het ervoor staat in de gemeente Bronckhorst. Is dit voor jou onduidelijk? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €800,00. Daarbij is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Bronckhorst zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Op basis van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Drempt
Direct zonnepanelen bestellen? In Drempt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen verrassend voordelig een speciale lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Op dat moment mag men de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Het BTW percentage is 21%. Ga je voor een set met 10 panelen (€5600), dan is jouw winst al €1176. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en ligt tussen de €0,06 en €0,08

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Zo’n 550.000 huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Drempt schommelen tussen de €5000 en €5800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor zo’n 3040 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Essent en Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €684 (prijspeil mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Drempt bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel vind je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117406€3700 – €4450€440
2303012€5200 – €5850€575
3326016€5925 – €6025€850
4381018€6525 – €6600€940
5443020€6950 – €7275€1020
6514023€7400 – €7850€1090

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Drempt bekijk je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Drempt bedraagt 3290 kWh. Dat staat gelijk aan pak ‘m beet 12 panelen van 315 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 1825 kWh gaan we uit van 8, voor 2825 kWh gaan we uit van 11, en voor 3925 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Meer dan de helft van de investeerders kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Eveneens vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Drempt?

Bij het installeren van panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-drempt

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Drempt vergelijken? Op basis van de adviezen van onze specialisten heb jij in enkele stappen een uitstekende leverancier in jouw streek. Verschillende aanbieders hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de installatiekosten. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Omschrijf het project

  Schets de eigenschappen van het huis. De woning-categorie (schuin & plat) en de oriëntatie van de woning zijn goede voorbeelden. Kies daarna de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur biedt zo relevant zonnepanelen advies in Drempt.

 4. Overige gegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn achternaam, voornaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Dan weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar bekijk ook certificering (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dak te klein voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien diverse interessante collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan organisaties die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf plusminus €40,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Bronckhorst.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via bijvoorbeeld www.greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Drempt op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over zonnestroom uit de buurt (Hengelo, Zelhem, Vorden, Steenderen, Hummelo en Keppel)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 6996).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!