Zonnepanelen Tytsjerksteradiel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Tytsjerksteradiel? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en besparen je geld. Geholpen door een zonnepanelen-installatie wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Vanwege gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toe te passen salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is dit iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Geholpen door deze website vind je actuele informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Tytsjerksteradiel!

zonnepanelen installateur 9091
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9091
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Tytsjerksteradiel juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Er zijn gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via hun online portaal www.tytsjerksteradiel.nl vind je hoe het ervoor staat in de gemeente Tytsjerksteradiel. Kan je het niet vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €700,00. Bovendien noemen we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Tytsjerksteradiel zijn er verschillende mogelijkheden.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Tytsjerksteradiel
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Tytsjerksteradiel kan je onder andere een beroep doen op de SVn Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren erg goedkoop een groene lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt mag je de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5475), dan is het belastingvoordeel al €1149,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor krijg jede gehanteerde stroomprijs. We noemen het ook wel salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In dat geval betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,03 en €0,095

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. De win is er niet alleen voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim 600.000 investeerders wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Tytsjerksteradiel fluctueren tussen de €4100 en €6700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in plusminus 3050 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Eneco of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €686,25 (prijspeil juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Tytsjerksteradiel bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder vind je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120906€3450 – €4400€380
2280012€5000 – €5625€650
3344014€5925 – €6050€750
4387018€6400 – €6850€890
5437020€7050 – €7225€1030
6493023€7500 – €8025€1050

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Tytsjerksteradiel lees jij de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tytsjerksteradiel is 2650 kWh. Dat staat gelijk aan omstreeks 12 pv-panelen van 290 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1975 kWh zijn dat er 8, voor 2925 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3900 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Veel woningbezitters prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Tytsjerksteradiel?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-tytsjerksteradiel

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Tytsjerksteradiel vergelijken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten zoek je zonder problemen een professionele monteur in jouw streek. De meeste monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer de karakteristieken van het huis. Het type dak (plat & schuin) en de focus-richting van de woning zijn voor de monteur interessant. Kies ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in Tytsjerksteradiel.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het betreft jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en het mailadres. Dan is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Daaropvolgend ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen de laagste offerte, maar wees scherp op relevante keurmerken (bijvoorbeeld RoHS certificaat, IEC keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan meerdere interessante collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor ondernemingen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf plusminus €22,50 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Tytsjerksteradiel.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via bijvoorbeeld www.zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen periode (15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Tytsjerksteradiel op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Vergeet niet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit een lokaal project (Burgum, Aldtsjerk, Mûnein, Ryptsjerk, Tytsjerk, Earnewâld, Sumar, Eastermar, Noordburgum, Hurdegaryp)? Dan mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9091).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente