Zonnepanelen Earnewâld kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Earnewâld? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en heb je razendsnel terugverdiend. Aan de hand van zonnepanelen op het dak wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Vanwege de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de saldering / teruglevering (vergoeding) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door middel van onze tool tref je samengestelde info die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Earnewâld!

zonnepanelen installateur 9264
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Milieubewuste keuze.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9264
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Earnewâld augustus 2022

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. In verschillende gemeentes zien we interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via hun online portaal www.tytsjerksteradiel.nl ontdek je wat de regels zijn in de gemeente Tytsjerksteradiel. Is dit voor jou onduidelijk? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Als laatste is er de keuze voor de prima salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Tytsjerksteradiel kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Earnewâld
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Earnewâld zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten zonder hoge lasten een speciale lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Dan mag je de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4600), dan is het belastingvoordeel al €966. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je de gehanteerde stroomprijs. De term hiervoor is salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In die situatie zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde stroom. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en ligt tussen de €0,035 en €0,11

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Pakweg 550.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Earnewâld zitten vaak tussen de €4100 en €6000 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in circa 2800 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Eneco of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €630 (vergoeding augustus 2022). Middels goedkope zonnepanelen in Earnewâld bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna ontdek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118308€3400 – €4225€390
2273013€5175 – €5875€650
3322015€6000 – €6075€825
4396018€6350 – €6850€920
5456020€7100 – €7175€1020
6500021€7525 – €7900€1040

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Omwille van de zonnepanelencheck Earnewâld lees jij of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Earnewâld is 2650 kWh. Je hebt dus nodig pakweg 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 1925 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2850 kWh zijn dat er 12, en voor 3975 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. De doorsnee investeerders bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens bestaan er dunne-film panelen. Deze panelen zijn breed inzetbaar. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Earnewâld?

Puur voor panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-earnewald

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Earnewâld vergelijken? Met het onderstaande stappenplan zoek je in korte tijd een erkende expert in je postcoderoos. Tal van bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf expliciet jouw woning. De huis-categorie (schuin + plat) en de ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Maak tevens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige biedt zo toepasbaar zonnepanelen advies in Earnewâld.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Daardoor weten wij hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Daaropvolgend ontvang je de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een week ontvang je een offerte op maat van specialisten die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de scherpste aanbieder, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn RoHS certificaat, ISO certificaat, Recyclage, CE-keurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan meerdere duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gymzalen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €15,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Tytsjerksteradiel.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals Greencrowd. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Earnewâld op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het bespaart je ook geld. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Disclaimer: de verrekening betreft puur de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is het een regionaal project (Burgum, Aldtsjerk, Mûnein, Ryptsjerk, Tytsjerk, Earnewâld, Sumar, Eastermar, Noordburgum, Hurdegaryp)? In die situatie kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De conditie is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9264).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!