Zonnepanelen Tytsjerk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Tytsjerk? Zonnepanelen zijn duurzaam en men kan er flink door besparen. Door middel van zonnepanelen op het dak wek je in eigen beheer groene stroom op. Door o.a. de dalende verkoopprijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn zonnepanelen enorm populair. Kan iedereen dat zomaar doen? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door onze website tref je waardevolle gegevens die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Tytsjerk!

zonnepanelen installateur 9255
 • Een lagere energierekening.
 • Verantwoorde investering.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9255
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Tytsjerk februari 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Verscheidene gemeentes werken met speciale regelingen en/of leningen. Bij het energieloket op www.tytsjerksteradiel.nl ontdek je welke regelingen er zijn in de gemeente Tytsjerksteradiel. Geen resultaten? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Daarbij bestaat er een interessante salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Tytsjerksteradiel zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Tytsjerk
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Tytsjerk kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens tegen een speciaal rentetarief een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Dan kan je de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. In het geval van 10 zonnepanelen (€5750), dan is het belastingvoordeel al €1207,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Wil je dit niet zelf doen? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Ter compensatie krijg je de reguliere stroomprijs. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Het gaat dan om de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,045 en €0,10

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Plusminus 600.000 woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Tytsjerk schommelen tussen de €4400 en €6600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa pakweg 2730 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €614,25 (tarieven februari 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Tytsjerk is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf bekijk jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119907€3525 – €4300€400
2279012€5200 – €5625€500
3350014€6025 – €6250€875
4394018€6300 – €6625€900
5446019€7025 – €7225€970
6511021€7400 – €8125€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Tytsjerk vind jij of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tytsjerk is 2650 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig ongeveer 12 panelen van 320 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen passend, voor 1975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2875 kWh gaan we uit van 12, en voor 3975 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. Meer dan 50% van de klanten prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Tytsjerk?

Puur voor PV-panelen op een woning is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-tytsjerk

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Tytsjerk vergelijken? Dankzij het onderstaande stappenplan kies jij zonder problemen een goede vakman in jouw streek. Veel aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer expliciet jouw woning. De huis-categorie (plat of schuin) en de focus-richting van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer vervolgens een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Tytsjerk.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft je voor- en achternaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar weten we op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Daaropvolgend versturen ze de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen uit de buurt. Pas op voor alleen de goedkoopste aanbieder, maar vraag ook om eventuele keurmerken (bijvoorbeeld CE-keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan scholen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf ongeveer €30,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Tytsjerksteradiel.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als Greencrowd. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Tytsjerk op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar je kan er ook fors mee besparen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft het een project in je eigen buurt (Burgum, Aldtsjerk, Mûnein, Ryptsjerk, Tytsjerk, Earnewâld, Sumar, Eastermar, Noordburgum, Hurdegaryp)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 9255).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!