Zonnepanelen Burgum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Burgum? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en men kan er flink door besparen. Gebruikmakend van de zonnepanelen van tegenwoordig kan je zelf stroom opwekken. Door de steeds gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de terugleververgoeding (saldering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Heeft ons huis een geschikt dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Op basis van onze vergelijker bekijk jij waardevolle raadgeving aangaande zonnepanelen kopen in Burgum!

zonnepanelen installateur 9251
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Verantwoorde investering.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9251
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Burgum oktober 2023

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet meer van kracht. Wel bestaan er gemeentes met speciale regelingen en/of leningen. Door gebruik te maken van www.tytsjerksteradiel.nl doorzoek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Tytsjerksteradiel. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Als laatste mag je ook gebruik maken van de royale salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Tytsjerksteradiel zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Dankzij de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Burgum
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Burgum kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten heel voordelig een speciaal type lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Op dat moment kan men de aankoop BTW terugvragen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5700), dan loopt dit al op tot €1197. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor deze elektriciteit ontvang je de reguliere stroomprijs. We spreken dan over salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de overproductie. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en ligt tussen de €0,05 en €0,10

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Niet alleen gunstig voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Grofweg 600.000 huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Burgum schommelen tussen de €4800 en €6700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa circa 2710 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Engie en/of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €609,75 (onkosten oktober 2023). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Burgum bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna tref je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120007€3550 – €4200€390
2271012€5100 – €5600€575
3332014€5925 – €6200€700
4397018€6300 – €6700€910
5465020€7100 – €7225€1020
6512023€7425 – €7950€1110

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Gezien de zonnepanelencheck Burgum lees jij of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Burgum bedraagt 2650 kWh. Dat staat gelijk aan pakweg 11 panelen van 295 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1850 kWh gaat het om 8, voor 2850 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3825 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De doorsnee bewoners maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Bovendien kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen vallen veel minder op. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Burgum?

Bij het installeren van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-burgum

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Burgum vergelijken? Door tips van onze adviseurs vind jij vandaag nog een uitstekende vakspecialist in jouw streek. Verschillende adviseurs bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de prijzen. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Specificeer het type woning. Het type huis (plat & schuin) en de focus-richting van het huis zijn relevant. Kies daarna een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige biedt zo uitstekend zonnepanelen advies in Burgum.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft voorletter + achternaam, telefoonnummer en het emailadres. Daardoor weten we hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap verstrekken zij de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de scherpste aanbieder, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld IEC keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of is het gewoon te duur? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien allerlei bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn ondernemingen die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €35,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Tytsjerksteradiel.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals www.greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen periode (standaard 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Burgum op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Concreet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het over zonnestroom uit de buurt (Burgum, Aldtsjerk, Mûnein, Ryptsjerk, Tytsjerk, Earnewâld, Sumar, Eastermar, Noordburgum, Hurdegaryp)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 9250, 9251).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!