Zonnepanelen Hurdegaryp kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Hurdegaryp? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en je kunt er geld mee verdienen. Middels zonnepanelen bij je huis kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Wegens de steeds gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de terugleververgoeding (saldering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Gebruikmakend van deze pagina check je bruikbare tips die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Hurdegaryp!

zonnepanelen installateur 9254
 • Lagere energierekening.
 • Milieubewuste keuze.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Lange levensduur.

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9254
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hurdegaryp juli 2024

De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Verscheidene gemeentes werken met een geldpotje voor duurzame investeringen. Door te surfen naar www.tytsjerksteradiel.nl lees jij wat de regels zijn in de gemeente Tytsjerksteradiel. Kan je hier niets over vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Ook mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit scheelt je zo €800,00. Als laatste is er nog een bruikbare salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Tytsjerksteradiel kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Aan de hand van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Hurdegaryp
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Hurdegaryp kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens met een lage rente een krediet kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Dan mag je de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5725), dan is het voordeel al €1202,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Ter compensatie ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Wat dat betreft betaald de leverancier minder voor dit overschot. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en schommelt tussen de €0,035 en €0,10

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met 6 procent rente. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Meer dan 600.000 huishoudens hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Hurdegaryp komen doorgaans uit tussen de €4300 en €6000, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen staat voor zo’n 2720 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Engie of Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €612 (vergoeding juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Hurdegaryp is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder lees je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117306€3500 – €4500€440
2301012€5250 – €5700€600
3324015€5900 – €6200€725
4401016€6375 – €6750€880
5469019€7025 – €7300€960
6507021€7650 – €8075€1110

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Hurdegaryp bekijk je de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hurdegaryp is 2650 kWh. Hiervoor zijn benodigd ongeveer 11 pv-panelen van 295 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 2000 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 3000 kWh gaat het om 11, en voor 3800 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de bewoners verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Hurdegaryp?

Voor zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Gewoonlijk is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hurdegaryp

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Hurdegaryp vergelijken? Aan de hand van het onderstaande stappenplan kies jij in korte tijd een uitstekende aanbieder in je woonplaats. Veel bedrijven hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Kijk goed naar relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Detailleer duidelijk de woning. Het genre huis (plat of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Maak vervolgens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist geeft dan relevant zonnepanelen advies in Hurdegaryp.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Zo is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat van experts die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, VDE keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden diverse rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn scholen die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, beginnend bij €22,50 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Tytsjerksteradiel.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (standaard 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Hurdegaryp op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Concreet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Burgum, Aldtsjerk, Mûnein, Ryptsjerk, Tytsjerk, Earnewâld, Sumar, Eastermar, Noordburgum, Hurdegaryp)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De eis is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 9254).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!