Zonnepanelen Noardburgum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Noardburgum? Zonnepanelen zijn duurzaam en fiscaal aantrekkelijk. Via zonnepanelen gericht op het zuiden wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Ten gevolg van het financieel interessante plaatje, de opties voor BTW teruggave, en de toe te passen salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door middel van onze website doorzoek je actuele informatie die helpen bij zonnepanelen kopen in Noardburgum!

zonnepanelen installateur 9257
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Ook te integreren in het dak.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9257
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Noardburgum augustus 2022

De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. In verschillende gemeentes zien we speciale regelingen en/of leningen. Via hun online portaal www.tytsjerksteradiel.nl vind jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Tytsjerksteradiel. Onduidelijke informatie? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Ook is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Daarbij mag je ook gebruik maken van de royale salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Tytsjerksteradiel kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Op basis van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Noardburgum
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Noardburgum zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren erg goedkoop een speciaal type lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wat dat betreft kan men de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5800), dan pak je al €1218. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Daarvoor krijg jede reguliere stroomprijs. Dit basisprincipe heet salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor de overproductie. We spreken dan over een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,045 en €0,095

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Plusminus 550.000 gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Noardburgum zitten vaak tussen de €4200 en €6300, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in pak ‘m beet 2750 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Eneco of Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €618,75 (prijs augustus 2022). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Noardburgum bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna doorzoek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119606€3650 – €4425€440
2301012€5125 – €5875€500
3323015€5975 – €6075€825
4411018€6500 – €6600€940
5444020€6925 – €7150€990
6502021€7425 – €7875€1050

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Noardburgum achterhaal jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Noardburgum is 2650 kWh. Hiervoor heb je nodig circa 11 panelen van 320 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1875 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2825 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3825 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. De gemiddelde klanten kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder vind je dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Noardburgum?

Bij het installeren van panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In algemene zin is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-noardburgum

Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Noardburgum vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder zoek je zonder problemen een professionele specialist in je woonplaats. Sommige aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijs. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Specificeer de eigenschappen van het huis. Het type huis (plat + schuin) en de oriëntatie van het dak zijn zaken die van belang zijn. Selecteer tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist geeft jou dan geschikt zonnepanelen advies in Noardburgum.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Zo weten wij hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna versturen ze de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts uit de omgeving. Let niet alleen op de aanbieder met de laagste prijs, maar bekijk ook certificering (je kunt denken aan ISO certificaat, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden nogal wat rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Met name scholen die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, vanaf plusminus €30,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Tytsjerksteradiel.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via concepten als ZonnepanelenDelen. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Noardburgum op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar je kan er ook fors mee besparen. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Let op: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is het zonnestroom uit de buurt (Burgum, Aldtsjerk, Mûnein, Ryptsjerk, Tytsjerk, Earnewâld, Sumar, Eastermar, Noordburgum, Hurdegaryp)? In dat geval kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 9257).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!