Zonnepanelen Mûnein kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Mûnein? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en men kan er flink door besparen. Door middel van zonnepanelen op het dak wek je zelfstandig duurzame stroom op. Mede door de steeds gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en een aantrekkelijke salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door middel van onze website vind jij actuele aanbevelingen over zonnepanelen kopen in Mûnein!

zonnepanelen installateur 9063
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9063
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Mûnein februari 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Er zijn gemeenten met speciale regelingen en/of leningen. Door gebruik te maken van www.tytsjerksteradiel.nl ontdek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Tytsjerksteradiel. Kan je het niet vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Ook bestaat er een prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Tytsjerksteradiel zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Mûnein
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Mûnein zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren extra goedkoop een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In die situatie mag je de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4700), dan bedraagt dit al €987. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terugleveren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit overschot. In de volksmond: terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en zit vaak tussen de €0,03 en €0,10

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Circa 650.000 investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Mûnein zitten vaak tussen de €4800 en €6400 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in grofweg 3010 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Essent en Powerpeers betaal je hiervoor wel €677,25 (kosten februari 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Mûnein is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna lees je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117608€3400 – €4375€410
2276011€5125 – €5700€600
3336015€6075 – €6100€825
4395017€6400 – €6825€890
5449020€7000 – €7275€980
6519022€7475 – €8125€1090

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door o.a. de zonnepanelencheck Mûnein ontdek jij de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Mûnein bedraagt 2650 kWh. Hiervoor heb je nodig om en nabij 10 pv-panelen van 320 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 pv-panelen passend, voor 1875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2800 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3900 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de klanten bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Mûnein?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-munein

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Mûnein vergelijken? Door middel van onze stappenplan tref jij zonder problemen een deskundige specialist in je postcodegebied. Tal van leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Kijk goed naar keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer het type huis. De woning-categorie (plat & schuin) en de geografische ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Selecteer vervolgens een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman levert jou dan ook uitstekend zonnepanelen advies in Mûnein.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Daardoor weten wij hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In een week ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op de benodigde certificaten (voorbeelden zijn RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, IEC keurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen meerdere aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, gemiddeld zo’n €35,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Tytsjerksteradiel.
 • Je neemt een “zonnedeel” via platforms als www.zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Mûnein op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Disclaimer: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het over zonnestroom uit de buurt (Burgum, Aldtsjerk, Mûnein, Ryptsjerk, Tytsjerk, Earnewâld, Sumar, Eastermar, Noordburgum, Hurdegaryp)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De regel is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 9063).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!