Zonnepanelen Aldtsjerk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Aldtsjerk? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en leveren ook nog eens euro’s op. Geholpen door het zonnepanelen-systeem kan je zelf stroom opwekken. Omwille van de dalende inkoopprijs, de opties voor BTW teruggave, en de toepasbare salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker bekijk je praktische tips m.b.t. zonnepanelen kopen in Aldtsjerk!

zonnepanelen installateur 9064
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9064
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Aldtsjerk september 2023

De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door gebruik te maken van www.tytsjerksteradiel.nl tref je de spelregels in de gemeente Tytsjerksteradiel. Geen resultaten? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €900,00. Voorts mag je ook gebruik maken van de handige salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Tytsjerksteradiel zijn er een aantal opties.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Aldtsjerk
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Aldtsjerk bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens tegen een lage rente een speciale lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Dan mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4725), dan loopt dit al op tot €992,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Dan biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,04 en €0,095

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. De win is er niet alleen voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Pakweg 650.000 woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Aldtsjerk liggen tussen de €4600 en €6200, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen resulteert in zo’n 3020 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Eneco of Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €679,5 (kosten september 2023). Dankzij goedkope zonnepanelen in Aldtsjerk kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder tref je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119006€3425 – €4250€440
2283013€5125 – €5875€625
3333016€5900 – €6150€700
4385017€6550 – €6825€900
5439020€7000 – €7250€1030
6512022€7700 – €7800€1040

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Aldtsjerk check jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Aldtsjerk is 2650 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 11 zonnepanelen van 320 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1850 kWh zijn dat er circa 8, voor 2800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3950 kWh zijn dat 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de consumenten maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Aldtsjerk?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-aldtsjerk

Installateur zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Aldtsjerk vergelijken? Met behulp van de adviezen van onze specialisten zoek je binnen enkele minuten een erkende monteur in je woonplaats. Sommige bedrijven hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets de aard van de woning. Het genre huis (plat & schuin) en de ligging van het dak zijn cruciaal. Kies vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman geeft op die manier interessant zonnepanelen advies in Aldtsjerk.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Daardoor weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap verzenden zij de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste aanbieder, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Woon je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan ondernemingen die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €25,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Tytsjerksteradiel.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via onder andere Greencrowd. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Aldtsjerk op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook euro’s op. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is het een regionaal project (Burgum, Aldtsjerk, Mûnein, Ryptsjerk, Tytsjerk, Earnewâld, Sumar, Eastermar, Noordburgum, Hurdegaryp)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 9064).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!