Zonnepanelen Jistrum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Jistrum? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en je kunt er geld mee verdienen. Met behulp van een zonnepanelen-installatie wek je in eigen beheer groene stroom op. Door o.a. dalende prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Op basis van de zonnepanelen-vergelijker doorzoek jij handige toelichtingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Jistrum!

zonnepanelen installateur 9258
 • Een lagere energierekening.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9258
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Jistrum augustus 2022

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Er zijn gemeenten met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door te surfen naar www.tytsjerksteradiel.nl ontdek je de spelregels in de gemeente Tytsjerksteradiel. Is de informatie niet te vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ten derde is er de keuze voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Tytsjerksteradiel is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Jistrum
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Jistrum kan je aan de slag met o.a. de Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten tegen een lage rente een groene lening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval mag iedereen de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5825), dan is het belastingvoordeel al €1223,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt lever je terug aan het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De term hiervoor is salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In die situatie biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en varieert tussen de €0,045 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Niet alleen goed voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Zo’n een half miljoen gezinnen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Jistrum komen doorgaans uit tussen de €4500 en €5700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op pak ‘m beet 2760 kWh stroom. Bij een maatschappij als Delta of Oxxio betaal je hiervoor wel €621 (tarieven augustus 2022). Middels goedkope zonnepanelen in Jistrum kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder check je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119406€3650 – €4325€390
2297012€5225 – €5750€575
3346016€6100 – €6175€875
4419016€6550 – €6775€910
5470019€7050 – €7150€980
6493023€7650 – €7875€1100

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Jistrum bekijk jij de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Jistrum is 2650 kWh. Dat staat gelijk aan pakweg 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1825 kWh zijn dat er 7, voor 2975 kWh gaan we uit van 11, en voor 4000 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. De doorsnee klanten kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Overigens vinden we dunne-film panelen. Deze panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Jistrum?

Voor de installatie van zonnepanelen op een woning is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-jistrum

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Jistrum vergelijken? Middels onze stappenplan vind jij moeiteloos een betrouwbare leverancier in jouw omgeving. De meeste bedrijven hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de kosten. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf expliciet het huis. Het genre woning (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het huis zijn relevant. Selecteer daarna een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Jistrum.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn naam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  In 4-5 dagen volgen er offertes van installateurs die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de laagste prijs, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn meerdere rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan bedrijven die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf zo’n €40,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Tytsjerksteradiel.
 • Je neemt een “zonnedeel” bij bedrijven als www.duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de looptijd (15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Jistrum op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Concreet: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het een lokaal zonne-energie project (Burgum, Aldtsjerk, Mûnein, Ryptsjerk, Tytsjerk, Earnewâld, Sumar, Eastermar, Noordburgum, Hurdegaryp)? In dat geval kan jij ook de stroom-belasting afhalen van jouw energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9258).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!