Zonnepanelen Oentsjerk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Oentsjerk? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en hebben een prima rendement. Op basis van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je in eigen beheer groene stroom op. Ten gevolg van het financieel interessante plaatje, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toepasbare salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door de zonnepanelen-vergelijker ontdek je handige gegevens over zonnepanelen kopen in Oentsjerk!

zonnepanelen installateur 9062
 • Snelle terugverdientijd.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9062
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oentsjerk september 2023

De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de website www.tytsjerksteradiel.nl doorzoek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Tytsjerksteradiel. Is er niets over te lezen? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit scheelt je zo €700,00. Tevens kan men kiezen voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Tytsjerksteradiel kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Geholpen door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Oentsjerk
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Oentsjerk kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens met een interessante rente een speciaal type lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€4675), dan is jouw winst al €981,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Loop je ergens tegenaan? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit noemen we salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit overschot. In de volksmond: terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en zit vaak tussen de €0,06 en €0,09

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Circa 500.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Oentsjerk variëren tussen de €4600 en €6900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op zo’n 3000 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €675 (vergoeding september 2023). Met goedkope zonnepanelen in Oentsjerk kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder lees jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117908€3675 – €4275€380
2287011€5225 – €5850€575
3352014€5900 – €6100€825
4409016€6375 – €6775€930
5432020€6950 – €7150€1000
6485023€7450 – €7875€1100

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Wegens de zonnepanelencheck Oentsjerk tref je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oentsjerk is 2650 kWh. Hiervoor heb je nodig rond de 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 2000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 3000 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3875 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Veel klanten maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Oentsjerk?

Bij het installeren van panelen op een woning is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Gewoonlijk is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oentsjerk

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Oentsjerk vergelijken? Via tips van onze adviseurs heb je moeiteloos een uitstekende expert in de buurt. Tal van monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer expliciet het huis. Het soort huis (plat en/of schuin) en de focus-richting van het dak zijn van groot belang. Selecteer daarna de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in Oentsjerk.

 4. Voorkeur voor contact

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar weten wij hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens ontvang je de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen volgen er offertes van vakmannen die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de scherpste aanbieder, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (voorbeelden zijn CE-keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Maar let op: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen nogal wat duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gymzalen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €25,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Tytsjerksteradiel.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere ZonnepanelenDelen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen periode (15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Oentsjerk op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Toelichting: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het om een project in je eigen buurt (Burgum, Aldtsjerk, Mûnein, Ryptsjerk, Tytsjerk, Earnewâld, Sumar, Eastermar, Noordburgum, Hurdegaryp)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting in mindering brengen op de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De eis is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie vormt (postcodes 9062).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!