Zonnepanelen Suwâld kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Suwâld? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en hebben een prima rendement. Aan de hand van de nieuwste zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Omwille van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toepasbare salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Hoe zit het met kosten en het rendement? Gebruikmakend van deze pagina lees jij handige info over zonnepanelen kopen in Suwâld!

zonnepanelen installateur 9265
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9265
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Suwâld juni 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door te surfen naar www.tytsjerksteradiel.nl vind jij wat de regels zijn in de gemeente Tytsjerksteradiel. Kom je er niet uit? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit scheelt je zo €700,00. Tevens is er ook een uitstekende salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Tytsjerksteradiel kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Aan de hand van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Suwâld
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Suwâld zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten erg goedkoop een speciaal type lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Op dat moment kan iedereen de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. In het geval van 10 zonnepanelen (€4625), dan bedraagt dit al €971,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit overschot. Het gaat dan om een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en schommelt tussen de €0,035 en €0,11

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5 procent spaarrente. Niet alleen goed voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Circa 800.000 consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te lager de investering. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (juni 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Suwâld zitten vaak tussen de €4000 en €6600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa pakweg 2810 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Engie en Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €632,25 (onkosten juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Suwâld kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder tref jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120708€3650 – €4500€390
2275011€5150 – €5900€500
3359014€5975 – €6225€800
4412017€6375 – €6600€890
5448020€6950 – €7250€960
6510022€7450 – €8125€1110

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Suwâld bekijk je of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Suwâld bedraagt 2650 kWh. Dit staat voor grofweg 11 panelen van 280 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 1825 kWh moet je rekenen op 8, voor 2900 kWh gaan we uit van 11, en voor 3900 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Bijna alle investeerders bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Suwâld?

Puur voor PV-panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-suwald

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Suwâld vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten vind jij moeiteloos een erkende vakspecialist in je postcoderoos. Verscheidene specialisten hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk zo concreet mogelijk de woning. De dak-categorie (plat of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn essentieel. Selecteer vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf biedt zo uitstekend zonnepanelen advies in Suwâld.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Daardoor weten we hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten uit uw regio. Pas op voor alleen de laagste offerte, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (denk aan Recyclage, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Zit je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor verenigingen die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €22,50 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Tytsjerksteradiel.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als www.greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (standaard 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Suwâld op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Burgum, Aldtsjerk, Mûnein, Ryptsjerk, Tytsjerk, Earnewâld, Sumar, Eastermar, Noordburgum, Hurdegaryp)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De regel is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 9265).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!