Zonnepanelen Gytsjerk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Gytsjerk? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en winstgevend. Gebruikmakend van zonnepanelen op jouw woning wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Dankzij de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dit ook op ons dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Geholpen door onze tool check je handige aanbevelingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Gytsjerk!

zonnepanelen installateur 9061
 • Een kleiner energiecontract.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9061
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Gytsjerk juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. In diverse gemeentes vind je subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de website www.tytsjerksteradiel.nl check jij wat de regels zijn in de gemeente Tytsjerksteradiel. Kan je hier niets over vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit scheelt je zo €900,00. Daarbij is er de keuze voor de handige salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Tytsjerksteradiel kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Gytsjerk
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Gytsjerk kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een groene lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Als dat het geval is kan men de aankoop BTW terugvorderen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4650), dan profiteer je al van een korting van €976,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Hiervoor krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor deze extra zonnestroom. We spreken dan over een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en zit vaak tussen de €0,03 en €0,09

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Pakweg 800.000 huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Gytsjerk schommelen tussen de €4700 en €6100 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert om en nabij 2990 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Budget Energie en/of Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €672,75 (prijspeil juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Gytsjerk bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf check jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117307€3625 – €4200€390
2287011€5000 – €5650€575
3339015€5950 – €6200€725
4420018€6475 – €6725€880
5470020€7025 – €7175€1010
6488021€7475 – €7975€1080

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Gytsjerk zie je of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gytsjerk bedraagt 2650 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pak ‘m beet 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 1975 kWh gaat het om 7, voor 2900 kWh zijn dat er 11, en voor 3975 kWh gaat het om 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. Veel woningbezitters installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Overigens zijn er dunne-film panelen. Deze PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Gytsjerk?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-gytsjerk

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Gytsjerk vergelijken? Met behulp van tips van onze adviseurs heb jij vandaag nog een betrouwbare leverancier in je postcoderoos. Diverse adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk de eigenschappen van het huis. Het genre woning (plat of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn daarin van belang. Kies tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige geeft op die manier goedzonnepanelen advies in Gytsjerk.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Dan is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Als laatste versturen ze de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar check ook op eventuele keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen verscheidene mooie collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gymzalen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf +/- €30,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Tytsjerksteradiel.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via onder andere Duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (10 tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Gytsjerk op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft het zonnestroom uit de buurt (Burgum, Aldtsjerk, Mûnein, Ryptsjerk, Tytsjerk, Earnewâld, Sumar, Eastermar, Noordburgum, Hurdegaryp)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 9060, 9061).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!