Zonnepanelen Wyns kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Wyns? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en men kan er flink door besparen. Door zonnepanelen op jouw woning wek je in eigen beheer groene stroom op. Wegens de dalende prijzen van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met zonnepanelenrevolutie.nl lees jij veelzijdige gegevens aangaande zonnepanelen kopen in Wyns!

zonnepanelen installateur 9091
 • Lagere energielasten.
 • Goed voor het milieu.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Lange levensduur.

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9091
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wyns maart 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. In diverse gemeentes vind je een geldpotje voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van www.tytsjerksteradiel.nl bekijk jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Tytsjerksteradiel. Kan je het niet vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Voorts is er de keuze voor de interessante salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Tytsjerksteradiel zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Wyns
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Wyns kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren erg goedkoop een groene lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugvragen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5225), dan loopt dit al op tot €1097,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Dan biedt de energieleverancier een lager tarief voor deze extra zonnestroom. Dit staat bekend als terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en vinden we terug tussen de €0,03 en €0,085

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno maart 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Grofweg een half miljoen consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger het is. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Wyns liggen tussen de €4900 en €6400, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor pakweg 2810 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Essent en/of Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €632,25 (prijspeil maart 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Wyns bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht check jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120406€3700 – €4250€420
2292012€5125 – €5625€650
3340014€6100 – €6250€875
4385018€6500 – €6850€910
5464020€7075 – €7200€970
6511022€7500 – €7925€1080

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Daarnaast is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Wyns bekijk je of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wyns is 2650 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 11 panelen van 320 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1950 kWh zijn dat er circa 8, voor 2950 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3875 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. Veel huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Wyns?

Bij het installeren van panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wyns

Installateur zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Wyns vergelijken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten zoek jij in korte tijd een goede monteur in de buurt. De meeste bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Kijk goed naar relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer zo concreet mogelijk de woning. Het type dak (schuin en/of plat) en de oriëntatie van de woning zijn belangrijke onderdelen. Selecteer daarna de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Wyns.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Daardoor komen we erachter hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts uit de regio. Kijk verder dan de beste aanschafprijs, maar let ook op certificaten en keurmerken (zoals bijv. ISO certificaat, VDE keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen vele mooie collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan scholen die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, gemiddeld zo’n €17,50 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Tytsjerksteradiel.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals www.greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Wyns op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Let op: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is dit een lokaal zonne-energie project (Burgum, Aldtsjerk, Mûnein, Ryptsjerk, Tytsjerk, Earnewâld, Sumar, Eastermar, Noordburgum, Hurdegaryp)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9091).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!