Zonnepanelen Garyp kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Garyp? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en hebben een prima rendement. Met behulp van zonnepanelen bij je huis wek je jouw eigen duurzame stroom op. Omwille van de steeds gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de interessante salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Via zonnepanelenrevolutie.nl lees jij veelzijdige informatie die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Garyp!

zonnepanelen installateur 9263
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Los van de energieleverancier.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9263
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Garyp september 2023

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. Wel bestaan er gemeentes met een geldpotje voor duurzame investeringen. Door te surfen naar www.tytsjerksteradiel.nl vind jij welke regelingen er zijn in de gemeente Tytsjerksteradiel. Kom je er niet uit? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ten derde onderscheiden we de prima salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Tytsjerksteradiel is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Garyp
Direct zonnepanelen bestellen? In Garyp kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een speciale lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In die situatie kan men de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5900), dan profiteer je al van een korting van €1239. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de gehanteerde stroomprijs. Het gaat dan om salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit “extra” deel. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en fluctueert tussen de €0,04 en €0,085

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Om en nabij 700.000 investeerders hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Garyp schommelen tussen de €5300 en €5600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in zo’n 2790 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en/of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €627,75 (vergoeding september 2023). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Garyp kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna check je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119706€3625 – €4375€400
2290012€5075 – €5775€650
3355015€5900 – €6050€850
4400017€6350 – €6600€890
5458020€6950 – €7275€1030
6482023€7525 – €7800€1090

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Wegens de zonnepanelencheck Garyp vind jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Garyp bedraagt 2650 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig zo’n 10 zonnepanelen van 300 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 3000 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3975 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. Bijna alle woningbezitters kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Garyp?

Tijdens de montage van panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-garyp

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Garyp vergelijken? Op basis van de adviezen van onze specialisten vergelijk jij in korte tijd een erkende leverancier in je woonplaats. Sommige bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk duidelijk het huis. Het genre dak (plat & schuin) en de oriëntatie van het huis zijn belangrijke onderdelen. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur geeft jou dan erkend zonnepanelen advies in Garyp.

 4. Vul contactgegevens in

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Vandaar weten wij hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Vervolgens zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan VDE keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn diverse duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere stadions die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf +/- €35,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Tytsjerksteradiel.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via onder andere www.zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de overeengekomen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Garyp op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Toelichting: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om stroom van panelen in de buurt (Burgum, Aldtsjerk, Mûnein, Ryptsjerk, Tytsjerk, Earnewâld, Sumar, Eastermar, Noordburgum, Hurdegaryp)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De conditie is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 9263).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!