Zonnepanelen Eastermar kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Eastermar? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en heb je razendsnel terugverdiend. Middels zonnepanelen op het dak wek je zelf schone energie op. Door o.a. de steeds gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de terugleververgoeding (saldering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Dankzij deze pagina vind je omvangrijke adviezen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Eastermar!

zonnepanelen installateur 9261
 • Makkelijk geld besparen.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9261
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Eastermar september 2023

De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Wel bestaan er gemeentes met een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de site www.tytsjerksteradiel.nl ontdek je welke regelingen er zijn in de gemeente Tytsjerksteradiel. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Tevens is er ook een prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Tytsjerksteradiel zijn er een aantal opties.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Eastermar
Direct zonnepanelen bestellen? In Eastermar kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens extra voordelig een groene lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wat dat betreft mag men de BTW van de aankoop terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5850), dan is het voordeel al €1228,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. In ruil krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Met een duur woord heet dit salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Op dat moment betaald de leverancier minder voor dit overschot. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en schommelt tussen de €0,06 en €0,10

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Ongeveer 650.000 consumenten wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Eastermar komen doorgaans uit tussen de €4400 en €6000 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 2770 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Eneco en/of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €623,25 (kosten september 2023). Middels goedkope zonnepanelen in Eastermar bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel bekijk jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117107€3650 – €4325€440
2301012€5075 – €5900€575
3341014€5950 – €6150€750
4409016€6425 – €6725€940
5445019€7075 – €7225€980
6505023€7550 – €7800€1070

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Eastermar bekijk je of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Eastermar bedraagt 2650 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig plusminus 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 2000 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2925 kWh gaat het om 11, en voor 3800 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. Meer dan 50% van de klanten installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Eastermar?

Puur voor PV-panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-eastermar

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Eastermar vergelijken? Geholpen door de adviezen van onze specialisten kies jij in korte tijd een uitmuntende leverancier in jouw streek. De meeste aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de installatiekosten. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Schets het type huis. Het type huis (schuin of plat) en de oriëntatie van de woning zijn goede voorbeelden. Kies ook de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Eastermar.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, telefoonnummer en het emailadres. Dan komen wij erachter hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Als laatste ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen de laagste prijs, maar check ook certificering (zoals bijv. RoHS certificaat, IEC keurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen verschillende aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn organisaties die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, vanaf plusminus €40,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Tytsjerksteradiel.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals Zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Wanneer het contract eindigd (standaard 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Eastermar op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Disclaimer: de verrekening betreft puur de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft het een lokaal project (Burgum, Aldtsjerk, Mûnein, Ryptsjerk, Tytsjerk, Earnewâld, Sumar, Eastermar, Noordburgum, Hurdegaryp)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 9260, 9261).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!