Zonnepanelen Ryptsjerk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Ryptsjerk? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en leveren ook nog eens euro’s op. Via innovatieve zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Vanwege gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de toepasbare salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan iedereen dat zomaar doen? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met behulp van onze website bekijk jij accurate details met betrekking tot zonnepanelen kopen in Ryptsjerk!

zonnepanelen installateur 9256
 • Een kleiner energiecontract.
 • Goed voor het milieu.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9256
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ryptsjerk december 2023

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. Er zijn gemeenten met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Bij het energieloket op www.tytsjerksteradiel.nl tref jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Tytsjerksteradiel. Is de informatie niet te vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Tevens is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Tytsjerksteradiel kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Ryptsjerk
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Ryptsjerk kan je een beroep doen op o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten tegen een gunstige rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Het BTW percentage is 21%. In het geval van 10 zonnepanelen (€5775), dan is het belastingvoordeel al €1212,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. In ruil ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In die situatie is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit overschot. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,035 en €0,105

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Ongeveer 750.000 huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Ryptsjerk fluctueren tussen de €4400 en €5900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen staat voor pakweg 2740 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Engie en Nuon betaal je hiervoor wel €616,5 (prijs december 2023). Door middel van goedkope zonnepanelen in Ryptsjerk is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf check jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118308€3450 – €4300€410
2274011€5075 – €5875€525
3341016€5975 – €6125€800
4385016€6400 – €6675€910
5466020€7025 – €7150€960
6504023€7550 – €8150€1100

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Ryptsjerk bekijk jij of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ryptsjerk bedraagt 2650 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pak ‘m beet 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1900 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2975 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3825 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. Bijna alle consumenten maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn breed inzetbaar. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Ryptsjerk?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ryptsjerk

Een zonnepanelen-installateur vinden

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Ryptsjerk vergelijken? Door gebruik te maken van onze stappenplan heb jij in korte tijd een professionele vakman in je postcodegebied. Sommige installateurs beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Omschrijf het project

  Definieer zo specifiek mogelijk de woning. Het soort dak (plat of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn hierin van enorm belang. Kies ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Ryptsjerk.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Vandaar weten we op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Nadien ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen de scherpste prijs, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. RoHS certificaat, IEC keurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of is het gewoon te duur? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden verschillende duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf plusminus €30,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Tytsjerksteradiel.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel bij bedrijven als Duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ryptsjerk op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is dit stroom van panelen in de buurt (Burgum, Aldtsjerk, Mûnein, Ryptsjerk, Tytsjerk, Earnewâld, Sumar, Eastermar, Noordburgum, Hurdegaryp)? Dan mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9256).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!