Zonnepanelen Donderen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Donderen? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en hebben een prima rendement. Met krachtige zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Gezien de dalende inkoopprijs, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) zijn zonnepanelen enorm populair. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door de zonnepanelen-vergelijker lees jij praktische toelichtingen aangaande zonnepanelen kopen in Donderen!

zonnepanelen installateur 9497
 • Makkelijk geld besparen.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9497
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Donderen augustus 2022

De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Verscheidene gemeentes werken met speciale regelingen en/of leningen. Via de site www.tynaarlo.nl lees jij welke regelingen er zijn in de gemeente Tynaarlo. Is er niets over te lezen? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Daarbij is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Tynaarlo zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Middels de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Donderen
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Donderen kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Deze groene leningen waardoor consumenten met een interessante rente een lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Dan kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugvragen. Het gaat hier om 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4775), dan pak je al €1002,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terugleveren aan het net. Daarvoor ontvang jede stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. We spreken dan over salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit staat bekend als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,05 en €0,08

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 4% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Zo’n 700.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Donderen zitten vaak tussen de €4600 en €5800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen staat voor zo’n 2700 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Energiedirect of NLE betaal je al snel €607,5 (prijspeil augustus 2022). Op basis van goedkope zonnepanelen in Donderen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder doorzoek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119608€3650 – €4475€420
2308011€5100 – €5625€525
3338014€6025 – €6125€800
4405017€6375 – €6650€940
5448020€7000 – €7250€1020
6484022€7625 – €8075€1040

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Donderen ontdek je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Donderen is 3120 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1950 kWh gaat het om 8, voor 2875 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3850 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De meeste mensen bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Ook bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Donderen?

Puur voor PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-donderen

Installateur zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Donderen vergelijken? Dankzij onderstaande tips vergelijk jij binnen enkele minuten een erkende aanbieder in jouw omgeving. Diverse specialisten hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Specificeer zo concreet mogelijk de woning. Het genre woning (schuin & plat) en de geografische ligging van de woning zijn relevant. Maak tevens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Donderen.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Hierdoor weten we hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Als laatste versturen ze de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen uit de buurt. Let niet alleen op de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op certificering (je kunt denken aan RoHS certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen verscheidene bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor scholen die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf ongeveer €22,50 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Tynaarlo.
 • Je participeert in een zonnedeel via bijvoorbeeld Greencrowd. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de overeengekomen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Donderen op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is natuurlijk een duurzame keuze. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Goed om te weten: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft dit stroom van panelen in de buurt (Zuidlaren, De Groeve, Zuidlaarderveen, Midlaren, Westlaren, Schuilingsoord, Paterswolde, Eelde, Eelderwolde, Vries, Donderen, Bunne, Yde, Tynaarlo, Zeegse, Zeijen)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 9497).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!