Zonnepanelen Zeegse kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Zeegse? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en een goede investering. Met zonnepanelen op je woning kan je zelf stroom opwekken. Vanwege de steeds gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Dankzij de zonnepanelen-vergelijker tref je praktische informatie die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Zeegse!

zonnepanelen installateur 9483
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9483
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zeegse december 2023

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Op de energie pagina’s van www.tynaarlo.nl ontdek je hoe het ervoor staat in de gemeente Tynaarlo. Is dit voor jou onduidelijk? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Bovendien bestaat er een prima salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Tynaarlo is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Dankzij de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Zeegse
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Zeegse bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wat dat betreft kan men de aankoop BTW terugvorderen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5800), dan bedraagt dit al €1218. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Hiervoor ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en schommelt tussen de €0,045 en €0,11

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, echter ook op financieel vlak. Zo’n 700.000 woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Zeegse schommelen tussen de €5000 en €5600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen wekt op pakweg 2990 kWh stroom. Bij een maatschappij als Budget Energie of Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €672,75 (kosten december 2023). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Zeegse kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna tref jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119007€3575 – €4250€390
2288012€5025 – €5875€525
3321014€6000 – €6225€825
4400017€6500 – €6775€900
5443020€7050 – €7250€990
6517022€7675 – €7875€1110

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Dankzij de zonnepanelencheck Zeegse check je of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zeegse is 3120 kWh. Dit kan je zelf genereren met om en nabij 10 zonnepanelen van 300 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1975 kWh gaan we uit van 7, voor 2825 kWh gaat het om 12, en voor 3825 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. De gemiddelde huizenbezitters installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder zijn er dunne-film PV-panelen. Deze panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Zeegse?

Voor de installatie van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zeegse

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Zeegse vergelijken? Door het advies hieronder zoek je moeiteloos een goede vakman in de buurt. Sommige monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de prijs. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer expliciet jouw woning. De woning-categorie (schuin + plat) en de oriëntatie van het huis zijn daarin van belang. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf geeft dan professioneel zonnepanelen advies in Zeegse.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Van belang zijn achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Daardoor weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Nadien ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 7 dagen volgen er offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar check ook op certificering (zoals bijv. VDE keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, zijn panelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden vele duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan verenigingen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf €40,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Tynaarlo.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als www.zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Zeegse op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: het gaat alleen om de prijs van stroom, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over een project in je eigen buurt (Zuidlaren, De Groeve, Zuidlaarderveen, Midlaren, Westlaren, Schuilingsoord, Paterswolde, Eelde, Eelderwolde, Vries, Donderen, Bunne, Yde, Tynaarlo, Zeegse, Zeijen)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 9483).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!