Zonnepanelen Vries kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Vries? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en heb je razendsnel terugverdiend. Met behulp van zonnepanelen bij je huis wek je in eigen beheer groene stroom op. Mede door de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de terugleververgoeding (saldering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door middel van deze website check jij actuele details die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Vries!

zonnepanelen installateur 9481
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9481
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Vries mei 2023

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer sinds 2013. In diverse gemeentes vind je duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de site www.tynaarlo.nl vind je wat er precies mogelijk is in de gemeente Tynaarlo. Kom je er niet uit? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Bovendien is er ook een prima salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Tynaarlo kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Vries
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Vries zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten extra goedkoop een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In die situatie mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5775), dan is het belastingvoordeel al €1212,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Ontbreekt het je aan tijd? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. In de volksmond: salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor deze extra zonnestroom. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en varieert tussen de €0,045 en €0,10

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Circa 750.000 huizen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Vries zitten vaak tussen de €4800 en €5600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor zo’n 2980 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Essent of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €670,5 (prijspeil mei 2023). Via goedkope zonnepanelen in Vries bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna vind jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119308€3475 – €4350€410
2287011€5050 – €5675€550
3323015€5900 – €6025€725
4410018€6350 – €6625€920
5470020€6950 – €7200€1000
6499021€7525 – €7850€1070

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Vries achterhaal je of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vries bedraagt 3120 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 10 zonnepanelen van 315 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1825 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2950 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3950 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. De doorsnee mensen installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Bovendien bestaan er dunne-film panelen. Dit type PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Vries?

Tijdens de montage van PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-vries

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Vries vergelijken? Met behulp van tips van onze adviseurs vind je in korte tijd een deskundige monteur in jouw streek. Verscheidene adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf zo specifiek mogelijk de woning. Het type huis (plat en/of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn zaken die van belang zijn. Selecteer vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman geeft dan actueel zonnepanelen advies in Vries.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Vandaar is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 7 dagen volgt er een transparante offerte van experts met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de laagste prijs, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen diverse aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn stadions die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €22,50 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Tynaarlo.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de overeengekomen periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Vries op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Goed om te weten: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en niet de energiebelasting. Spreken we over een regionaal project (Zuidlaren, De Groeve, Zuidlaarderveen, Midlaren, Westlaren, Schuilingsoord, Paterswolde, Eelde, Eelderwolde, Vries, Donderen, Bunne, Yde, Tynaarlo, Zeegse, Zeijen)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen aftrekken van je energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 9480, 9481).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!