Zonnepanelen Bunne kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Bunne? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en leveren ook nog eens euro’s op. Op basis van innovatieve zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Omwille van dalende kosten, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de terugleververgoeding (saldering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Via onze vergelijker bekijk je waardevolle adviezen die helpen bij zonnepanelen kopen in Bunne!

zonnepanelen installateur 9496
 • Lagere energierekening.
 • Duurzame investering.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9496
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bunne mei 2023

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Een aantal gemeenten hanteren wel subsidieregelingen en speciale groene leningen. Op de energie pagina’s van www.tynaarlo.nl vind je welke regelingen er zijn in de gemeente Tynaarlo. Is er niets over te lezen? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ten derde mag je ook gebruik maken van de prima salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Tynaarlo kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Dankzij de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Bunne
Direct zonnepanelen bestellen? In Bunne zijn er verschillende leningen zoals de Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Dan kan jij de aankoop BTW aanvragen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4750), dan is het belastingvoordeel al €997,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Daarvoor ontvang jeeen vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. De term hiervoor is salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In die situatie zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de overproductie. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en komt vaak uit tussen de €0,055 en €0,09

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Ongeveer 750.000 investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Bunne zitten vaak tussen de €4200 en €6800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen wekt op zo’n 3100 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Eneco en/of NLE betaal je daarvoor zo’n €697,5 (prijs mei 2023). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Bunne kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel lees jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119606€3575 – €4300€400
2300012€5075 – €5700€625
3326015€6025 – €6100€800
4401018€6300 – €6725€890
5455019€6975 – €7175€990
6498023€7675 – €8150€1040

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Evenzeer is een hellingshoek van 36 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Bunne tref jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bunne bedraagt 3120 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 12 panelen van 280 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 1975 kWh zijn dat er 8, voor 2900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3875 kWh zijn dat 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Bijna alle mensen geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten zijn lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Bunne?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bunne

Plekken in de buurt:


Installateur zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Bunne vergelijken? Gebruikmakend van onderstaande tips heb je in een zeer korte periode een uitstekende monteur in jouw omgeving. Verscheidene monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de offerteprijs. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf de eigenschappen van het huis. Het genre dak (plat en/of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige levert jou dan ook aantrekkelijk zonnepanelen advies in Bunne.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en het emailadres. Daardoor is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn CE-keurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien verschillende interessante collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf +/- €20,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Tynaarlo.
 • Je neemt een “zonnedeel” via initiatieven zoals ZonnepanelenDelen. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bunne op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een dergelijk zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar ook financieel is het interessant. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Vergeet niet: het gaat alleen om de prijs van stroom, en niet de energiebelasting. Is dit een project in je eigen buurt (Zuidlaren, De Groeve, Zuidlaarderveen, Midlaren, Westlaren, Schuilingsoord, Paterswolde, Eelde, Eelderwolde, Vries, Donderen, Bunne, Yde, Tynaarlo, Zeegse, Zeijen)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Het is een must dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 9496).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!