Zonnepanelen Taarlo kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Taarlo? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en besparen je geld. Geholpen door innovatieve zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door o.a. dalende kosten, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en een aantrekkelijke salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het overal mogelijk? Wat is het rendement na 10 jaar? Met behulp van de zonnepanelen-vergelijker lees jij accurate informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Taarlo!

zonnepanelen installateur 9485
 • Een kleiner energiecontract.
 • Verantwoorde investering.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9485
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Taarlo augustus 2022

De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Wel bestaan er gemeentes met een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de site www.tynaarlo.nl check je de spelregels in de gemeente Tynaarlo. Kom je er niet uit? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Voorts bestaat er een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Tynaarlo zijn er een aantal opties.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Op basis van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Taarlo
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Taarlo bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens tegen een speciaal rentetarief een speciale lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wat dat betreft kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5825), dan is het belastingvoordeel al €1223,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dit aan de orde is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit “extra” deel. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,03 en €0,11

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 4 procent rente. De win is er niet alleen voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Ongeveer 750.000 investeerders hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Taarlo fluctueren tussen de €4500 en €6500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op zo’n 3000 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Delta of Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €675 (tarief augustus 2022). Middels goedkope zonnepanelen in Taarlo bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder ontdek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120907€3600 – €4450€420
2283011€5150 – €5750€550
3339016€5975 – €6050€850
4401016€6400 – €6850€930
5463020€7000 – €7175€1010
6516023€7650 – €8200€1110

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Taarlo bekijk je of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Taarlo bedraagt 3120 kWh. Hiervoor heb je nodig rond de 11 zonnepanelen van 320 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1975 kWh moet je rekenen op 7, voor 3000 kWh gaan we uit van 12, en voor 3875 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. De meeste bewoners installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Ook kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Taarlo?

Voor panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Doorgaans is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-taarlo

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Taarlo vergelijken? Met het advies hieronder vergelijk jij in korte tijd een deskundige vakman in je postcodegebied. Veel bedrijven bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk expliciet jouw woning. Het genre dak (schuin + plat) en de oriëntatie van de woning zijn hierin van enorm belang. Maak vervolgens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur geeft jou dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Taarlo.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Vandaar is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Nadien verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste aanbieder, maar houd ook rekening met certificering (denk aan RoHS certificaat, IEC keurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen vele mooie collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gebouwendie hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €20,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Tynaarlo.
 • Je neemt een “zonnedeel” bij bedrijven als www.greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Taarlo op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar je kan er ook fors mee besparen. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Belangrijk: het gaat alleen om de prijs van stroom, en niet de energiebelasting. Betreft dit een lokaal project (Zuidlaren, De Groeve, Zuidlaarderveen, Midlaren, Westlaren, Schuilingsoord, Paterswolde, Eelde, Eelderwolde, Vries, Donderen, Bunne, Yde, Tynaarlo, Zeegse, Zeijen)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Het is een must dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie gaat vormen (postcodes 9485).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!