Zonnepanelen Eelderwolde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Eelderwolde? Zonnepanelen zijn duurzaam en je kunt er geld mee verdienen. Aan de hand van zonnepanelen bij je huis is het mogelijk eigen energie te genereren. Mede door de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de terugleververgoeding (saldering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Via zonnepanelenrevolutie.nl vind jij toepasbare tips met betrekking tot zonnepanelen kopen in Eelderwolde!

zonnepanelen installateur 9766
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9766
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Eelderwolde augustus 2022

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Wel bestaan er gemeentes met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de website www.tynaarlo.nl bekijk jij wat de regels zijn in de gemeente Tynaarlo. Is de informatie niet te vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit scheelt je zo €900,00. Voorts is er nog een prima salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Tynaarlo zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Op basis van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Eelderwolde
Direct zonnepanelen bestellen? In Eelderwolde kan je onder andere een beroep doen op de Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten tegen een lage rente een lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Dan mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5775), dan is het belastingvoordeel al €1212,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt lever je terug aan het energienet. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Het gaat dan om salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In die situatie zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor deze extra zonnestroom. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,055 en €0,095

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Niet alleen gunstig voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Zo’n 650.000 woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Eelderwolde komen doorgaans uit tussen de €4700 en €6400 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen wekt op ongeveer 2810 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en Nuon betaal je hiervoor wel €632,25 (onkosten augustus 2022). Dankzij goedkope zonnepanelen in Eelderwolde bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder lees je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118407€3400 – €4275€390
2275013€5250 – €5650€600
3331015€6100 – €6075€750
4382017€6400 – €6800€890
5443019€7000 – €7225€960
6503022€7525 – €7800€1110

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Vanwege de zonnepanelencheck Eelderwolde check jij de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Eelderwolde bedraagt 3120 kWh. Hiervoor heb je nodig zo’n 10 zonnepanelen van 285 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1950 kWh moet je rekenen op 8, voor 3000 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 4000 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De meeste huizenbezitters prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort panelen vallen veel minder op. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Eelderwolde?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Meestal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-eelderwolde

Installateur zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Eelderwolde vergelijken? Via de adviezen van onze specialisten vergelijk je in een zeer korte periode een deskundige monteur in je postcodegebied. De meeste adviseurs beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk de aard van het huis. Het type huis (plat en/of schuin) en de ligging van het huis zijn daarin van belang. Kies ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman voorziet jou dan van goedzonnepanelen advies in Eelderwolde.

 4. Overige gegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en het mailadres. Op basis daarvan is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Daarna verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je (een aantal) offertes van experts die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste prijzen, maar let ook op certificering (bijv. Recyclage, ISO certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien meerdere aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gebouwendie hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €17,50 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Tynaarlo.
 • Je neemt een “zonnedeel” via initiatieven zoals Greencrowd. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Eelderwolde op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het bespaart je ook geld. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Goed om te weten: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is het stroom van panelen in de buurt (Zuidlaren, De Groeve, Zuidlaarderveen, Midlaren, Westlaren, Schuilingsoord, Paterswolde, Eelde, Eelderwolde, Vries, Donderen, Bunne, Yde, Tynaarlo, Zeegse, Zeijen)? Dan mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De conditie is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie vormt (postcodes 9766).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!