Zonnepanelen Zuidlaarderveen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Zuidlaarderveen? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en financieel interessant. Met zonnepanelen gericht op het zuiden kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Wegens dalende prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Middels onze website vind jij uitgebreide gegevens m.b.t. zonnepanelen kopen in Zuidlaarderveen!

zonnepanelen installateur 9474
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9474
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zuidlaarderveen augustus 2022

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Regelmatig hebben gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Bij het energieloket op www.tynaarlo.nl bekijk je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Tynaarlo. Onduidelijke informatie? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €900,00. Daarbij is er de keuze voor de royale salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Tynaarlo zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Met behulp van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Zuidlaarderveen
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Zuidlaarderveen kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren tegen een gunstige rente een speciale lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wat dat betreft kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Het BTW percentage is 21%. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5700), dan pak je al €1197. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Kom je er niet uit? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor krijg jede reguliere stroomprijs. In de volksmond: salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde stroom. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,045 en €0,09

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 4% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Meer dan 700.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Zuidlaarderveen liggen tussen om en nabij de €4700 en €6400 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in ongeveer 2950 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Delta of Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €663,75 (tarief augustus 2022). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Zuidlaarderveen kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder lees jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117407€3400 – €4475€440
2279011€5225 – €5825€575
3332016€5900 – €6200€725
4404017€6500 – €6775€920
5436020€7075 – €7300€960
6487023€7400 – €8175€1090

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door o.a. de zonnepanelencheck Zuidlaarderveen ontdek jij of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zuidlaarderveen is 3120 kWh. Hiervoor zijn benodigd circa 11 panelen van 300 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 900 kWh zijn 4 zonnepanelen toereikend, voor 1950 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2875 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3800 kWh gaat het om 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De doorsnee mensen verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze panelen vallen veel minder op. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Zuidlaarderveen?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zuidlaarderveen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Zuidlaarderveen vergelijken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten heb jij binnen enkele minuten een deskundige aanbieder in jouw omgeving. Diverse installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf de eigenschappen van het huis. Het genre dak (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Maak daarna een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in Zuidlaarderveen.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en het emailadres. Zo is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Aansluitend verstrekken zij de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  In 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van installateurs uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de laagste offerte, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (zoals CE-keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of is het gewoon te duur? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden diverse duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan clubhuizen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €17,50 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Tynaarlo.
 • Je neemt een “zonnedeel” via portalen zoals www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Zuidlaarderveen op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een dergelijk zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Let op: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Spreken we over een regionaal project (Zuidlaren, De Groeve, Zuidlaarderveen, Midlaren, Westlaren, Schuilingsoord, Paterswolde, Eelde, Eelderwolde, Vries, Donderen, Bunne, Yde, Tynaarlo, Zeegse, Zeijen)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 9474).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!