Zonnepanelen Zuidlaren kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Zuidlaren? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en men kan er flink door besparen. Via zonnepanelen op je woning wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door de lagere prijs van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn zonnepanelen enorm populair. Kan het ook op mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? D.m.v. onze vergelijker lees je veelzijdige raadgeving met betrekking tot zonnepanelen kopen in Zuidlaren!

zonnepanelen installateur 9471
 • Lagere energierekening.
 • Duurzame investering.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9471
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zuidlaren augustus 2022

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje voor duurzame investeringen. Door te surfen naar www.tynaarlo.nl lees je wat er precies mogelijk is in de gemeente Tynaarlo. Geen resultaten? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ook noemen we de handige salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Tynaarlo zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Dankzij de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Zuidlaren
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Zuidlaren bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen met een interessante rente een speciale lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Dan kan men de aankoop BTW terugvorderen. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5650), dan is het belastingvoordeel al €1186,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. In ruil ontvang je de gehanteerde stroomprijs. We noemen het ook wel salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval ontvang je een lagere vergoedingvoor deze extra zonnestroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en fluctueert tussen de €0,06 en €0,105

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno augustus 2022. Het rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Zo’n 650.000 huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Zuidlaren fluctueren tussen de €5000 en €6300 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen mondt uit in pak ‘m beet 2930 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Engie en/of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €659,25 (onkosten augustus 2022). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Zuidlaren bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna check jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119306€3575 – €4225€430
2272011€5275 – €5900€500
3334015€5975 – €6275€850
4413018€6500 – €6675€940
5463020€6975 – €7150€980
6519022€7550 – €8025€1050

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Door de zonnepanelencheck Zuidlaren vind je of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zuidlaren bedraagt 3120 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig zo’n 11 panelen van 300 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 2000 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 3000 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 4000 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. Meer dan 50% van de woningbezitters bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evengoed kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Zuidlaren?

Tijdens de montage van zonnepanelen op het huis is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zuidlaren

Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Zuidlaren vergelijken? Geholpen door het onderstaande stappenplan kies je moeiteloos een uitstekende expert in je postcodegebied. De meeste monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de kosten. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een woning in privé-bezit? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Detailleer het soort huis. De woning-categorie (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van goedzonnepanelen advies in Zuidlaren.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn je voor- en achternaam, tel. nr. en het emailadres. Op basis daarvan komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Nadien ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van installateurs die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de laagste prijs, maar check ook op certificering (denk aan TÜV keurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen nogal wat bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan verenigingen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf €35,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Tynaarlo.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Wanneer het contract eindigd (10 tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Zuidlaren op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Spreken we over een project in je eigen buurt (Zuidlaren, De Groeve, Zuidlaarderveen, Midlaren, Westlaren, Schuilingsoord, Paterswolde, Eelde, Eelderwolde, Vries, Donderen, Bunne, Yde, Tynaarlo, Zeegse, Zeijen)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 9470, 9471, 9472).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!