Zonnepanelen De Groeve kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in De Groeve? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en leveren ook nog eens euro’s op. Middels een zonnepanelen-installatie wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door de dalende verkoopprijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toepasbare salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dit ook op ons dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Via deze website lees je actuele details die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in De Groeve!

zonnepanelen installateur 9473
 • Een kleiner energiecontract.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9473
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen De Groeve augustus 2022

De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2013. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.tynaarlo.nl ontdek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Tynaarlo. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ook is er ook een uitstekende salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Tynaarlo kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies + leningen in De Groeve
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In De Groeve kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren erg goedkoop een speciale lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In dat geval kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5675), dan loopt dit al op tot €1191,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor krijg je de reguliere stroomprijs. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Op dat moment verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,04 en €0,105

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een royale 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim een half miljoen woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in De Groeve zitten vaak tussen de €5400 en €6300, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in om en nabij 2940 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Eneco en Nuon betaal je daarvoor zo’n €661,5 (prijs augustus 2022). Door goedkope zonnepanelen in De Groeve is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna doorzoek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117806€3650 – €4300€420
2293012€5125 – €5850€525
3353016€6050 – €6100€725
4394017€6350 – €6650€910
5462019€6900 – €7300€1030
6490022€7525 – €8000€1050

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Mede door de zonnepanelencheck De Groeve vind jij de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in De Groeve is 3120 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig ongeveer 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1875 kWh zijn dat er circa 8, voor 2925 kWh gaan we uit van 12, en voor 3925 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. De meeste bewoners installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type panelen vallen veel minder op. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in De Groeve?

Puur voor PV-panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-de-groeve

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in De Groeve vergelijken? Dankzij tips van onze adviseurs tref je moeiteloos een uitstekende installateur in je postcoderoos. Het merendeel van de installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de kosten. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Definieer de aard van het huis. Het soort woning (schuin + plat) en de oriëntatie van de woning zijn belangrijke onderdelen. Selecteer tevens de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert levert jou dan ook erkend zonnepanelen advies in De Groeve.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van experts met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de beste aanschafprijs, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (zoals ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan allerlei rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn organisaties die hun dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf ongeveer €22,50 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Tynaarlo.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als Greencrowd. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de overeengekomen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in De Groeve op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Drenthe
Zo’n zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Spreken we over een project in je eigen buurt (Zuidlaren, De Groeve, Zuidlaarderveen, Midlaren, Westlaren, Schuilingsoord, Paterswolde, Eelde, Eelderwolde, Vries, Donderen, Bunne, Yde, Tynaarlo, Zeegse, Zeijen)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 9473).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!