Zonnepanelen Paterswolde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Paterswolde? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Geholpen door innovatieve zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Vanwege het financieel interessante plaatje, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de terugleververgoeding (saldering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Geholpen door de zonnepanelen-vergelijker bekijk jij uitgebreide details die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Paterswolde!

zonnepanelen installateur 9765
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9765
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Paterswolde september 2022

De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Er zijn gemeenten met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Middels de energie info op www.tynaarlo.nl doorzoek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Tynaarlo. Is de informatie niet te vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Bovendien onderscheiden we de interessante salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Tynaarlo kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Paterswolde
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Paterswolde zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens tegen een gunstige rente een krediet kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5750), dan pak je al €1207,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Loop je ergens tegenaan? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en zit vaak tussen de €0,045 en €0,08

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Grofweg 600.000 consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Paterswolde zitten vaak tussen de €4100 en €6100, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor zo’n 2800 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Essent of Powerpeers betaal je hiervoor wel €630 (kosten september 2022). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Paterswolde bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel check jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120806€3475 – €4425€420
2272011€5250 – €5675€675
3344016€6100 – €6250€800
4385016€6525 – €6675€930
5434019€6950 – €7300€960
6503022€7700 – €7950€1080

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Wegens de zonnepanelencheck Paterswolde achterhaal jij of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Paterswolde bedraagt 3120 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 1800 kWh gaan we uit van 8, voor 3000 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3925 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. De gemiddelde klanten prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Paterswolde?

Bij het installeren van zonnepanelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-paterswolde

Installateur zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Paterswolde vergelijken? Door middel van het onderstaande stappenplan vind je moeiteloos een uitstekende aanbieder in de buurt. Een aantal aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk expliciet jouw woning. Het type dak (plat & schuin) en de focus-richting van het huis zijn zaken die van belang zijn. Selecteer vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige geeft dan interessant zonnepanelen advies in Paterswolde.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Daardoor is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van experts uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar vraag ook om relevante keurmerken (zoals RoHS certificaat, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen nogal wat mooie collectieve zonnepanelen projecten. Met name ondernemingen die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €35,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Tynaarlo.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via platforms als www.greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Wanneer het contract eindigd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Paterswolde op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Let op: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Zuidlaren, De Groeve, Zuidlaarderveen, Midlaren, Westlaren, Schuilingsoord, Paterswolde, Eelde, Eelderwolde, Vries, Donderen, Bunne, Yde, Tynaarlo, Zeegse, Zeijen)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen verrekenen met de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9765).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!