Zonnepanelen Eelde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Eelde? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en winstgevend. Door gebruik te maken van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de terugleververgoeding (saldering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Middels deze pagina doorzoek jij veelzijdige tips die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Eelde!

zonnepanelen installateur 9761
 • Makkelijk geld besparen.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9761
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Eelde september 2023

De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. In diverse gemeentes vind je duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de website www.tynaarlo.nl ontdek jij de spelregels in de gemeente Tynaarlo. Kan je het niet vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €700,00. Tevens is er nog een interessante salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Tynaarlo kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Eelde
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Eelde kan je aan de slag met o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens extra voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wanneer je in die categorie valt kan men de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. In het geval van 10 zonnepanelen (€5725), dan profiteer je al van een korting van €1202,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor krijg jeeen vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit “extra” deel. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en vinden we terug tussen de €0,03 en €0,085

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een 5 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Circa 750.000 woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Eelde schommelen tussen de €4600 en €5500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in pakweg 2790 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Delta en Qurrent betaal je al snel €627,75 (prijspeil september 2023). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Eelde kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht doorzoek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118808€3550 – €4375€380
2298013€5175 – €5850€650
3344016€6000 – €6225€750
4420017€6450 – €6625€930
5433020€7100 – €7225€980
6492022€7675 – €7875€1090

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Dankzij de zonnepanelencheck Eelde vind je of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Eelde bedraagt 3120 kWh. Dit kan je zelf opwekken met circa 12 panelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1850 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2875 kWh gaan we uit van 11, en voor 3900 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De gemiddelde woningbezitters kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Eelde?

Voor het laten leggen van panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Doorgaans moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-eelde

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Eelde vergelijken? Door de uitleg die hierna komt tref je snel en eenvoudig een uitmuntende leverancier in je postcoderoos. Sommige bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijs. Kijk goed naar keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets duidelijk het huis. Het genre huis (plat en/of schuin) en de ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Selecteer ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist geeft op die manier goedzonnepanelen advies in Eelde.

 4. Vul contactgegevens in

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de beste aanschafprijs, maar check ook op relevante keurmerken (voorbeelden zijn CE-keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Maar let op: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan allerlei rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn organisaties die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf ongeveer €30,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Tynaarlo.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via portalen zoals www.zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Eelde op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een dergelijk zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar ook financieel is het interessant. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Concreet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het over stroom van panelen in de buurt (Zuidlaren, De Groeve, Zuidlaarderveen, Midlaren, Westlaren, Schuilingsoord, Paterswolde, Eelde, Eelderwolde, Vries, Donderen, Bunne, Yde, Tynaarlo, Zeegse, Zeijen)? Op dat moment kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De regel is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie vormt (postcodes 9760, 9761).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!