Zonnepanelen Winde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Winde? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en financieel interessant. Door gebruik te maken van zonnepanelen gericht op het zuiden wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Omwille van de steeds gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toe te passen salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het overal mogelijk? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Via de zonnepanelen-vergelijker ontdek je bruikbare gegevens aangaande zonnepanelen kopen in Winde!

zonnepanelen installateur 9495
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Combineren met goede omvormer.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9495
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Winde augustus 2022

De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. In diverse gemeentes vind je interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via hun online portaal www.tynaarlo.nl lees je welke regelingen er zijn in de gemeente Tynaarlo. Kan je het niet vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Overigens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €800,00. Tevens noemen we de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Tynaarlo kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Via de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Winde
Direct zonnepanelen bestellen? In Winde bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten tegen een gunstige rente een speciale lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval mag men de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€4725), dan is het voordeel al €992,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. In ruil krijg je de reguliere stroomprijs. De term hiervoor is salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In die situatie biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en ligt tussen de €0,045 en €0,09

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. De win is er niet alleen voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Om en nabij 500.000 huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Winde komen doorgaans uit tussen de €4700 en €6100, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in plusminus 3090 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Greenchoice en/of Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €695,25 (prijs augustus 2022). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Winde bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf ontdek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119508€3675 – €4250€420
2297011€5150 – €5800€600
3355015€5950 – €6225€850
4386016€6500 – €6700€890
5467019€6950 – €7300€960
6482021€7575 – €8075€1100

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Winde vind jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Winde is 3120 kWh. Dat staat gelijk aan zo’n 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1975 kWh zijn dat er 8, voor 2950 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3875 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De meeste investeerders geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Winde?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In algemene zin is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-winde

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Winde vergelijken? Door het onderstaande stappenplan kies jij snel en eenvoudig een uitstekende leverancier in jouw omgeving. De meeste leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Is het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Schets zo specifiek mogelijk de woning. De dak-categorie (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Maak ook een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in Winde.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar weten we hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een week ontvang je een offerte op maat van specialisten uit de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar check ook relevante keurmerken (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan meerdere duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan stadions die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, beginnend bij €22,50 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Tynaarlo.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via portalen zoals www.duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Winde op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: het gaat alleen om de prijs van stroom, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het over stroom van panelen in de buurt (Zuidlaren, De Groeve, Zuidlaarderveen, Midlaren, Westlaren, Schuilingsoord, Paterswolde, Eelde, Eelderwolde, Vries, Donderen, Bunne, Yde, Tynaarlo, Zeegse, Zeijen)? In die situatie kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Uitgangspunt is dat je met buurt/wijkgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 9495).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!