Zonnepanelen Zeijen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Zeijen? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en financieel interessant. Door middel van innovatieve zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Vanwege dalende prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de terugleververgoeding (saldering) zijn zonnepanelen enorm populair. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Dankzij deze website doorzoek jij toepasbare informatie die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Zeijen!

zonnepanelen installateur 9491
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Lange levensduur.

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9491
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zeijen oktober 2023

De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. In sommige gemeentes zijn er speciale regelingen en/of leningen. Door gebruik te maken van www.tynaarlo.nl bekijk je wat er precies mogelijk is in de gemeente Tynaarlo. Onduidelijke informatie? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €800,00. Voorts mag je ook gebruik maken van de prima salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Tynaarlo zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Zeijen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Zeijen zijn er verschillende leningen zoals de SVn Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren zonder hoge lasten een speciaal type lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wat dat betreft mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4625), dan is jouw winst al €971,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor krijg jede reguliere stroomprijs. Het gaat dan om salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de overproductie. Dit staat bekend als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,035 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Circa een half miljoen woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Zeijen zitten vaak tussen de €5000 en €5700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen mondt uit in pakweg 3050 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Eneco en Vandebron betaal je daarvoor zo’n €686,25 (tarief oktober 2023). Door goedkope zonnepanelen in Zeijen kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder doorzoek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120206€3400 – €4400€390
2284013€5000 – €5650€625
3349016€5900 – €6100€825
4399018€6300 – €6625€950
5443020€7025 – €7225€980
6494021€7525 – €7800€1100

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Tevens is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck Zeijen vind jij of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zeijen is 3120 kWh. Je hebt dus nodig rond de 12 panelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 1925 kWh rekenen installateurs er 8, voor 3000 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3850 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Veel woningbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Bovendien zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Zeijen?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op uw woning is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zeijen

Een zonnepanelen-installateur vinden

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Zeijen vergelijken? Door middel van de uitleg die hierna komt heb je vandaag nog een professionele vakman in jouw omgeving. Tal van installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar het tarief. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Omschrijf duidelijk het huis. Het type dak (schuin + plat) en de ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Maak vervolgens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige geeft dan uitstekend zonnepanelen advies in Zeijen.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan clubhuizen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf +/- €15,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Tynaarlo.
 • Je neemt een “zonnedeel” bij bedrijven als www.zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Zeijen op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook geld op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit stroom van panelen in de buurt (Zuidlaren, De Groeve, Zuidlaarderveen, Midlaren, Westlaren, Schuilingsoord, Paterswolde, Eelde, Eelderwolde, Vries, Donderen, Bunne, Yde, Tynaarlo, Zeegse, Zeijen)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9491).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!