Zonnepanelen Midlaren kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Midlaren? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en goed voor de portemonnee. Geholpen door zonnepanelen op je woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Mede door de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de saldering / teruglevering (vergoeding) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met onze website tref je toepasbare tips over zonnepanelen kopen in Midlaren!

zonnepanelen installateur 9475
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Goed voor het milieu.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9475
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Midlaren oktober 2023

De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Wel bestaan er gemeentes met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via hun online portaal www.tynaarlo.nl tref jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Tynaarlo. Is de informatie niet te vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit levert al snel honderden euro’s op. Tevens onderscheiden we de interessante salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Tynaarlo zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Midlaren
Direct zonnepanelen bestellen? In Midlaren kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten extra voordelig een speciale lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Op dat moment mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5725), dan loopt dit al op tot €1202,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terugleveren aan het net. Daarvoor krijg jede reguliere stroomprijs. We spreken dan over salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Wat dat betreft zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit noemen we de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en schommelt tussen de €0,04 en €0,085

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een rente van 5 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Ongeveer 550.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Midlaren zitten vaak tussen de €4100 en €6400, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor zo’n 2960 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Energiedirect of Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €666 (tarieven oktober 2023). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Midlaren kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht bekijk jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120407€3475 – €4325€390
2276013€5200 – €5875€625
3331014€6100 – €6150€700
4387018€6500 – €6775€930
5433020€6975 – €7225€1030
6489021€7600 – €8175€1060

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Midlaren check je of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Midlaren bedraagt 3120 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1875 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2925 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3925 kWh gaat het om 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De doorsnee huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Eveneens kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Midlaren?

Voor de installatie van panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Veelal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-midlaren

Installateur zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Midlaren vergelijken? Met behulp van onderstaande tips vergelijk je vandaag nog een erkende vakman in jouw omgeving. Sommige monteurs hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Kijk goed naar kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer expliciet het huis. De dak-categorie (plat + schuin) en de focus-richting van het dak zijn van groot belang. Kies vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf levert jou dan ook professioneel zonnepanelen advies in Midlaren.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Dan weten we hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Daaropvolgend verstrekken zij de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. IEC keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien vele duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gymzalen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf +/- €30,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Tynaarlo.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via portalen zoals Greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Midlaren op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Het zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Goed om te weten: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Zuidlaren, De Groeve, Zuidlaarderveen, Midlaren, Westlaren, Schuilingsoord, Paterswolde, Eelde, Eelderwolde, Vries, Donderen, Bunne, Yde, Tynaarlo, Zeegse, Zeijen)? Op dat moment kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 9471, 9475).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!