Zonnepanelen Yde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Yde? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en financieel interessant. Door krachtige zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door de dalende inkoopprijs, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dit ook op ons dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Via de zonnepanelen-vergelijker doorzoek jij waardevolle tips over zonnepanelen kopen in Yde!

zonnepanelen installateur 9494
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Zet het milieu op 1.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9494
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Yde september 2023

De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de site www.tynaarlo.nl lees je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Tynaarlo. Geen resultaten? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €900,00. Als laatste is er ook een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Tynaarlo kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Met de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Yde
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Yde kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten tegen een speciaal rentetarief een groene lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft kan iedereen de aankoop BTW terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4700), dan is het belastingvoordeel al €987. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). We spreken dan over salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Dan zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit noemen we de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en schommelt tussen de €0,04 en €0,10

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Meer dan 700.000 consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Yde schommelen tussen de €4800 en €5900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op pak ‘m beet 3080 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Energiedirect of Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €693 (prijspeil september 2023). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Yde bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht ontdek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117806€3700 – €4450€430
2288011€5275 – €5900€600
3359014€5950 – €6250€700
4418016€6400 – €6775€890
5455020€7000 – €7250€960
6487021€7400 – €8075€1040

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Yde vind je de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Yde bedraagt 3120 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 10 zonnepanelen van 315 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen gewenst, voor 1900 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2900 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3925 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De doorsnee bewoners kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Overigens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Yde?

Bij het installeren van panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In algemene zin is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-yde

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Yde vergelijken? Door middel van het onderstaande stappenplan zoek jij moeiteloos een erkende aanbieder in je postcodegebied. Veel installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Houd ook rekening met voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Definieer duidelijk het huis. Het genre huis (schuin & plat) en de oriëntatie van het huis zijn daarin van belang. Kies ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman levert jou dan ook goedzonnepanelen advies in Yde.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Op basis daarvan weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van experts die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de beste aanschafprijs, maar check ook relevante keurmerken (je kunt denken aan IEC keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen nogal wat bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €17,50 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Tynaarlo.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals Greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Yde op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Disclaimer: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het over een project in je eigen buurt (Zuidlaren, De Groeve, Zuidlaarderveen, Midlaren, Westlaren, Schuilingsoord, Paterswolde, Eelde, Eelderwolde, Vries, Donderen, Bunne, Yde, Tynaarlo, Zeegse, Zeijen)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De conditie is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 9494).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!