Zonnepanelen De Punt kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in De Punt? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en fiscaal aantrekkelijk. Geholpen door krachtige zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Mede door het financieel interessante plaatje, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en salderingsregeling (teruglevering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Via deze website bekijk jij waardevolle details die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in De Punt!

zonnepanelen installateur 9493
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9493
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen De Punt augustus 2022

De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. In diverse gemeentes vind je subsidieregelingen en speciale groene leningen. Op de energie pagina’s van www.tynaarlo.nl ontdek je wat de regels zijn in de gemeente Tynaarlo. Onduidelijke informatie? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Als laatste kan men kiezen voor de uitstekende salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Tynaarlo zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in De Punt
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In De Punt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In dat geval mag je de BTW van de aankoop terugvragen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€4675), dan loopt dit al op tot €981,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de reguliere stroomprijs. We noemen het ook wel salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. We spreken dan over een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en varieert tussen de €0,035 en €0,10

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno augustus 2022. Het rendement is in lijn met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim 650.000 woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in De Punt komen doorgaans uit tussen de €4600 en €6100, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor zo’n 3070 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en/of Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €690,75 (tarieven augustus 2022). Op basis van goedkope zonnepanelen in De Punt is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel lees jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119606€3550 – €4250€430
2307012€5025 – €5850€675
3347015€5975 – €6050€875
4397018€6450 – €6725€890
5451020€6925 – €7225€980
6511023€7450 – €8100€1080

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Ten gevolg van de zonnepanelencheck De Punt zie je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in De Punt is 3120 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig ongeveer 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1950 kWh gaan we uit van 7, voor 2900 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3850 kWh gaat het om 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De gemiddelde mensen maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in De Punt?

Voor de installatie van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-de-punt

Een zonnepanelen-installateur vinden

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in De Punt vergelijken? D.m.v. het advies hieronder zoek jij in korte tijd een betrouwbare expert in je woonplaats. Verscheidene aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer zo specifiek mogelijk de woning. De huis-categorie (schuin & plat) en de focus-richting van de woning zijn zaken die van belang zijn. Maak daarna een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur geeft jou dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in De Punt.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Zo is het helder hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap verzenden zij de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 7 dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen uit de buurt. Pas op voor alleen het interessantste kostenplaatje, maar check ook op certificering (zoals bijv. ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen meerdere duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor organisaties die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €30,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Tynaarlo.
 • Je neemt een “zonnedeel” via initiatieven zoals Greencrowd. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in De Punt op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Drenthe
Het zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Concreet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft dit een regionaal project (Zuidlaren, De Groeve, Zuidlaarderveen, Midlaren, Westlaren, Schuilingsoord, Paterswolde, Eelde, Eelderwolde, Vries, Donderen, Bunne, Yde, Tynaarlo, Zeegse, Zeijen)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 9493).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!