Zonnepanelen Oldambt kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Oldambt? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en goed voor de portemonnee. Door middel van zonnepanelen bij je huis wek je in eigen beheer groene stroom op. Mede door de dalende inkoopprijs, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de interessante salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met deze website lees je omvangrijke tips die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Oldambt!

zonnepanelen installateur 9671
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9671
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oldambt juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet meer. Er zijn gemeenten met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door te surfen naar www.gemeente-oldambt.nl ontdek je wat de regels zijn in de gemeente Oldambt. Kan je hier niets over vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Daarbij is er nog een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Oldambt zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Oldambt
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Oldambt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens zonder hoge lasten een speciaal type lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wat dat betreft kan men de aankoop BTW terugvorderen. Het BTW percentage is 21%. Ga je voor een set met 10 panelen (€5850), dan is jouw winst al €1228,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. We spreken dan over salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dat het geval is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde stroom. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en zit vaak tussen de €0,055 en €0,105

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al ruim een half miljoen woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Oldambt liggen tussen om en nabij de €4400 en €6600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in grofweg 2910 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en/of Oxxio betaal je daarvoor zo’n €654,75 (prijspeil juni 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Oldambt bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna ontdek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120508€3650 – €4300€430
2295012€5125 – €5875€675
3357014€6075 – €6025€700
4381016€6525 – €6825€950
5456020€7100 – €7275€1010
6487022€7700 – €8150€1060

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Tevens is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Oldambt ontdek je de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oldambt bedraagt 2830 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pakweg 12 panelen van 290 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 1975 kWh gaan we uit van 7, voor 2825 kWh zijn dat er 12, en voor 3825 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De doorsnee huizenbezitters bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens zijn er dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Oldambt?

Voor het laten plaatsen van panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oldambt

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Oldambt vergelijken? Geholpen door de uitleg die hierna komt tref jij moeiteloos een uitstekende vakspecialist in je postcodegebied. Tal van leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de offerteprijs. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Detailleer expliciet het huis. Het type huis (plat & schuin) en de focus-richting van het huis zijn voor de monteur interessant. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur biedt zo interessant zonnepanelen advies in Oldambt.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Na uiterlijk een week ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit uw regio. Let niet alleen op de scherpste aanbieder, maar check ook certificaten en keurmerken (bijv. VDE keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen meerdere prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan stadions die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf ongeveer €20,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Oldambt.
 • Je participeert in een zonnedeel bij bedrijven als Greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (meestal 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Oldambt op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Groningen
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Belangrijk: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het om stroom van panelen in de buurt (Winschoten, Finsterwolde, Drieborg, Beerta, Nieuw-Beerta, Nieuweschans, Scheemda-Heiligerlee, Westerlee, Noord, Midwolda, Nieuwolda)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9670, 9671, 9672, 9673, 9674, 9675).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente