Zonnepanelen Oudezijl kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Oudezijl? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en je kunt er geld mee verdienen. Op basis van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je in eigen beheer groene stroom op. Mede door de steeds gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de interessante salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van onze tool bekijk je bruikbare toelichtingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Oudezijl!

zonnepanelen installateur 9691
 • Snelle terugverdientijd.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9691
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oudezijl oktober 2023

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Er zijn gemeenten met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Middels de energie info op www.gemeente-oldambt.nl lees jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Oldambt. Kom je er niet uit? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Ook is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Voorts is er de keuze voor de interessante salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Oldambt zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Oudezijl
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Oudezijl kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren verrassend voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval kan men de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5475), dan profiteer je al van een korting van €1149,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Het gaat dan om salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde stroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en fluctueert tussen de €0,05 en €0,11

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Meer dan 800.000 huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Oudezijl zitten vaak tussen de €5100 en €6800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in plusminus 3100 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Delta of Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €697,5 (prijspeil oktober 2023). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Oudezijl kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder lees je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118806€3625 – €4200€440
2297013€5250 – €5850€500
3331014€6000 – €6250€750
4401018€6350 – €6850€940
5430019€6975 – €7300€980
6494021€7550 – €8000€1070

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Wegens de zonnepanelencheck Oudezijl tref je de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oudezijl is 2830 kWh. Je hebt dus nodig pakweg 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 2000 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2925 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3875 kWh gaat het om 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De gemiddelde investeerders verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Tevens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Oudezijl?

Voor zonnepanelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oudezijl

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Oudezijl vergelijken? D.m.v. het onderstaande stappenplan tref je in een zeer korte periode een deskundige aanbieder in jouw omgeving. Diverse aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de installatiekosten. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is de stroomvraag? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer de eigenschappen van het huis. Het soort dak (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn goede voorbeelden. Maak tevens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur voorziet jou dan van toepasbaar zonnepanelen advies in Oudezijl.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Vandaar is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Bij de laatste stap verstrekken zij de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Na uiterlijk een week ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten uit uw regio. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn ISO certificaat, IEC keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden diverse duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld clubhuizen die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, beginnend bij €30,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Oldambt.
 • Je neemt een “zonnedeel” via concepten als Greencrowd. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen looptijd (10 tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Oudezijl op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Een dergelijk zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Disclaimer: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Winschoten, Finsterwolde, Drieborg, Beerta, Nieuw-Beerta, Nieuweschans, Scheemda-Heiligerlee, Westerlee, Noord, Midwolda, Nieuwolda)? Dan kan je ook stroom-belastingen verrekenen met de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9691).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!