Zonnepanelen Oostwold kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Oostwold? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en financieel interessant. Met behulp van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je je eigen zonne-energie op. Omwille van het financieel interessante plaatje, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de terugleververgoeding (saldering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Op basis van zonnepanelenrevolutie.nl lees jij samengestelde informatie over zonnepanelen kopen in Oostwold!

zonnepanelen installateur 9682
 • Makkelijk geld besparen.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9682
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oostwold mei 2023

De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Bij het energieloket op www.gemeente-oldambt.nl doorzoek je welke regelingen er zijn in de gemeente Oldambt. Is er niets over te lezen? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Daarbij mag je ook gebruik maken van de prima salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Oldambt zijn er verschillende mogelijkheden.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Oostwold
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Oostwold kan je bijv. gebruik maken van SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waardoor huishoudens extra goedkoop een lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Als dat het geval is mag men de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5325), dan profiteer je al van een korting van €1118,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor krijg jedezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit basisprincipe heet salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dat het geval is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit overschot. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en komt vaak uit tussen de €0,03 en €0,10

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met een 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Ongeveer een half miljoen woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (mei 2023) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Oostwold fluctueren tussen de €4400 en €6100 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in genereert plusminus 3040 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en/of Oxxio betaal je daarvoor zo’n €684 (vergoeding mei 2023). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Oostwold bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna doorzoek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120808€3475 – €4275€420
2288013€5225 – €5650€550
3351016€6025 – €6100€750
4385018€6325 – €6800€950
5436020€7025 – €7175€1020
6510022€7700 – €8150€1080

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Oostwold ontdek jij of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oostwold is 2830 kWh. Dit kan je zelf opwekken met circa 11 panelen van 290 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1800 kWh moet je rekenen op 7, voor 2875 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3925 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Bijna alle woningbezitters verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze panelen zijn zeer flexibel. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Oostwold?

Bij het installeren van PV-panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Veelal is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oostwold

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Goede zonnepanelen bedrijven in Oostwold vergelijken? Via het onderstaande stappenplan kies jij binnen enkele minuten een goede specialist in je postcoderoos. Tal van leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan het tarief. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Schets de karakteristieken van het huis. Het soort dak (schuin + plat) en de geografische ligging van het dak zijn van groot belang. Kies tevens een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur voorziet jou dan van goedzonnepanelen advies in Oostwold.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar weten we hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Daarna ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar let ook op eventuele keurmerken (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden meerdere bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn stadions die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf plusminus €20,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Oldambt.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als Duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Oostwold op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Groningen
Het zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het bespaart je ook geld. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Vergeet niet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit een project in je eigen buurt (Winschoten, Finsterwolde, Drieborg, Beerta, Nieuw-Beerta, Nieuweschans, Scheemda-Heiligerlee, Westerlee, Noord, Midwolda, Nieuwolda)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 9682).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!