Zonnepanelen Heiligerlee kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Heiligerlee? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en heb je razendsnel terugverdiend. Door de zonnepanelen van tegenwoordig kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Vanwege de dalende inkoopprijs, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de terugleververgoeding (saldering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Aan de hand van onze tool vind je bruikbare raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Heiligerlee!

zonnepanelen installateur 9677
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9677
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Heiligerlee september 2023

De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. In verschillende gemeentes zien we aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door gebruik te maken van www.gemeente-oldambt.nl doorzoek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Oldambt. Kom je er niet uit? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit levert al snel honderden euro’s op. Bovendien noemen we de royale salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Oldambt is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door middel van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Heiligerlee
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Heiligerlee kan je een beroep doen op o.a. de GreenLoans lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten met een interessante rente een speciaal type lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In dat geval kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Hierop zit 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5225), dan is het belastingvoordeel al €1097,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of lever je terug aan het energienet. Hiervoor krijg je de reguliere stroomprijs. Met een duur woord heet dit salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en vinden we terug tussen de €0,045 en €0,08

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Ongeveer 650.000 huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (september 2023) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Heiligerlee zitten vaak tussen de €4300 en €5700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in grofweg 3000 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en/of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €675 (tarief september 2023). Dankzij goedkope zonnepanelen in Heiligerlee kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna check jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119006€3700 – €4475€420
2280012€5150 – €5800€600
3325015€6100 – €6175€750
4411018€6350 – €6850€890
5446019€7100 – €7175€1030
6486021€7700 – €8000€1050

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Heiligerlee bekijk je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Heiligerlee bedraagt 2830 kWh. Dit staat voor plusminus 10 zonnepanelen van 320 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1800 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3975 kWh zijn dat 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De meeste consumenten installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Heiligerlee?

Voor het laten leggen van panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-heiligerlee

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Heiligerlee vergelijken? Met de uitleg die hierna komt zoek je moeiteloos een erkende vakspecialist in jouw streek. Verschillende leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf het soort huis. Het soort huis (plat en/of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman geeft op die manier interessant zonnepanelen advies in Heiligerlee.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Hierdoor komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Nadien krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven uit de regio. Er is meer dan alleen de beste aanschafprijs, maar kijk goed naar certificering (denk aan Recyclage, ISO certificaat, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen verschillende interessante collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf €17,50 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Oldambt.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via platforms als Duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de overeengekomen periode (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Heiligerlee op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook euro’s op. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Toelichting: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Winschoten, Finsterwolde, Drieborg, Beerta, Nieuw-Beerta, Nieuweschans, Scheemda-Heiligerlee, Westerlee, Noord, Midwolda, Nieuwolda)? Wat dat betreft kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie vormt (postcodes 9677).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!