Zonnepanelen Finsterwolde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Finsterwolde? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en winstgevend. Via het zonnepanelen-systeem is het mogelijk eigen energie te genereren. Dankzij de dalende prijzen van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de terugleververgoeding (saldering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Via onze vergelijker doorzoek jij veelzijdige info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Finsterwolde!

zonnepanelen installateur 9684
 • Snelle terugverdientijd.
 • Verantwoorde investering.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9684
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Finsterwolde augustus 2022

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de website www.gemeente-oldambt.nl vind jij welke regelingen er zijn in de gemeente Oldambt. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Als laatste noemen we de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Oldambt kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Met behulp van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Finsterwolde
Direct zonnepanelen bestellen? In Finsterwolde zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren verrassend voordelig een krediet kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In dat geval kan je de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5350), dan is het voordeel al €1123,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Dan biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit “extra” deel. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,055 en €0,10

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno augustus 2022. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Ongeveer 550.000 woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Finsterwolde schommelen tussen de €4500 en €6200, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in om en nabij 3050 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Greenchoice of Nuon betaal je al snel €686,25 (vergoeding augustus 2022). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Finsterwolde kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna ontdek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118608€3450 – €4350€440
2283011€5075 – €5825€525
3323014€6075 – €6275€800
4407017€6525 – €6750€910
5435019€7075 – €7275€980
6500021€7475 – €8025€1070

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Ook is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Vanwege de zonnepanelencheck Finsterwolde bekijk je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Finsterwolde is 2830 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig circa 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 1975 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2875 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3975 kWh gaat het om 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De gemiddelde woningbezitters prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens vind je dunne-film panelen. Dit type panelen vallen veel minder op. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Finsterwolde?

Puur voor PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-finsterwolde

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Finsterwolde vergelijken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs zoek je in een zeer korte periode een erkende installateur in de buurt. Verscheidene specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een woning in privé-bezit? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf de karakteristieken van de woning. De huis-categorie (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het huis zijn daarin van belang. Kies ook een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Finsterwolde.

 4. Voorkeur voor contact

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap ontvang je de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (zoals bijv. VDE keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Maar let op: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen verscheidene duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn clubhuizen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf ongeveer €17,50 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Oldambt.
 • Je participeert in een zonnedeel via onder andere Greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen looptijd (10 tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Finsterwolde op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook euro’s op. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het zonnestroom uit de buurt (Winschoten, Finsterwolde, Drieborg, Beerta, Nieuw-Beerta, Nieuweschans, Scheemda-Heiligerlee, Westerlee, Noord, Midwolda, Nieuwolda)? Dan kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De eis is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie start (postcodes 9684).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!